Akkrum.net

De uit Akkrum afkomstige Mirthe Akkerman (26) zet na acht jaar een punt achter haar topsportcarrière. Als lid van Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond, was Akkerman actief in de ILCA6-klasse. In haar jeugd won de Friese zeilster zowel het Europees als het Wereldkampioenschap en werd ze in 2018 Nederlands Kampioen. In de afgelopen jaren behaalde ze onder andere een vijfdee plaats tijdens de Allianz Regatta 2022 en een derde plek op de Kieler Woche.

Op jonge leeftijd begon Mirthe Akkerman in de Optimist-klasse en groeide uiteindelijk uit tot een internationaal bekende zeilster. Ze werkte samen met topzeilsters Marit Bouwmeester en Maxime Jonker en trainde met dit duo in aanloop naar Olympische Spelen van Parijs 2024. In 2021 maakte Akkerman deel uit van de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Tokio, als trainingspartner van Bouwmeester.
 
Akkerman heeft haar besluit om te stoppen weloverwogen genomen: ,,Na acht onvergetelijke jaren als zeilster bij het Watersportverbond heb ik besloten om mijn carrière in de topsport af te sluiten. Het is een beslissing waar ik de tijd voor heb genomen en zorgvuldig over heb nagedacht, maar het voelt als het juiste moment om mijn energie op andere manieren te besteden.”

Foto: World Sailing/Sailing Energy

 

Nog geen reacties.

(advertentie)