Akkrum.net

Kaatsvereniging Us Keatsen uit Akkrum houdt de jaarlijkse worstenactie samen met Tennisvereniging Akkrum. De jeugdleden van beide clubs gaan donderdagavond 30 november 2023 huis-aan-huis door Akkrum en Nes. ,,We hebben de beste droge worst van Nederland in de aanbieding: de turfgerookte Friese droge worst van Keurslager Spijkerman’’, aldus de organisatoren.

Voor 6,50 euro krijgt de koper twee worsten in fraaie verpakking. De actie was vorig jaar een groot succes. Samen met de korfbalvereniging Mid-Fryslân werden toen zo’n 1.500 worsten verkocht. Slager Daan Spijkerman moest toen nog extra worsten uit de worstmakerij halen.

Us Keatsen gaat dit jaar met Tennisvereniging Akkrum langs de deuren, omdat de korfballers net een eigen actie hadden gedaan en de leden niet nog een keer wilde belasten. De kaatsclub is qua leden niet groot genoeg om in één  avond beide dorpen van worst te voorzien. ,,Vandaar dat we de actie met twee verenigingen doen.''

Betalen kan via qr-code op de mobiele telefoon of contant, maar ,,dan wel liefst gepast, want we willen de kinderen niet met teveel wisselgeld op pad sturen.’’

Heiko Zijstra (l) en Piter Vellinga waren twee van de ruim tachtig kaatsers en korfballers, die donderdag 24 november 2022 met de worsten op pad gingen.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)