Akkrum.net

De roeiers van sloeproeivereniging Tréwes uit Aldeboarn pakken hun sport met wintertrainingen bij Switch Akkrum serieus op. Elf mannen en vrouwen werken wekelijks onder leiding van de fitnessinstructeurs Jamiro Boom en Aiso Gietema aan hun conditie. De samenwerking tussen Switch en Tréwes bestaat al jaren en bevalt van beide kanten goed.

Na de wekelijkse groepslessen hebben de roeiers ruimte om de laatste energie er op de spinningfiets uit te fietsen. Het trainingsprogramma is samengesteld op de spiergroepen, die bij sloeproeien veel worden gebruikt. ,,Gedurende de wintermaanden zijn wij erg blij met de faciliteiten van Switch. We hebben daar een mooie afwisseling van sportactiviteiten’’, aldus een woordvoerder van Tréwes.

De sloeproeiers willen in maart klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Ze stappen dan weer in één van de drie boten, waarmee de trainingen op het buitenwater weer starten.

Tréwes heeft zes verschillende teams: drie wedstrijdteams, waarvan twee heren- en een damesteam en drie recreatieteams, waarvan een gemengd team, een damesteam en een jongerenteam, waarvan de leden maximaal circa dertig jaar oud zijn. ,,We hebben diverse mogelijkheden op elk niveau en verschillende avonden.’’

Foto’s: Tréwes

230307 Akkrum Trewes roeiploeg bij Switch Akkrum 1000

Archieffoto oktober 2022: Het team van Tréwes 2 tijdens een sloeproeiwedstrijd in actie op de Bonkefeart in Leeuwarden.230307 Akkrum Trewes roeiploeg 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)