Akkrum.net

De wielerwedstrijd voor vrouwen Bloeizone Fryslân Tour gaat dit jaar door Akkrum. De 137 kilometer lange rit op zaterdag 5 maart voert zelfs tweemaal door het dorp. De drie dagen durende wedstrijd had voorheen de naam Healthy Aging Tour. Voor het eerst starten en eindigen alle etappes in de provincie Friesland.

Topploegen als die van Jumbo-Visma hebben deelname toegezegd. Na een individuele tijdrit in Surhuisterveen op donderdag en een tweede etappe op vrijdag volgt op de zaterdag de ontknoping.

In Akkrum wordt rondom de beide doorkomsten een aantal activiteiten georganiseerd. De lokale initiatiefgroep Bloeizone Akkrum werkt nog aan de invulling ervan. Eurosport laat samenvattingen van de tour zien en Omrop Fryslân verzorgt drie dagen lang een live uitzending. Aangezien de tocht wordt gesponsord krijgt Bloeizone Akkrum de gelegenheid om via de commentatoren van de omroep bekendheid aan hun activiteiten te geven.

De te verwachten doorkomsttijden zijn afhankelijk van het tempo waarin de vrouwen rijden.

Zaterdag 5 maart 2020: Drachten-Drachten

9.45 Start in Drachten
10.23 Eerste doorkomst Akkrum (Kleasterwei, Boarnsterdyk, Ljouwerterdyk, Oudeschouw)
10.36 Eerste doorkomst Grou (Stationsweg, Oedsmawei, Biersma)
10.50 Eerste doorkomst Wergea
11.20 Eerste finishpassage Drachten
12.00 Tweede doorkomst Akkrum
12.15 Tweede doorkomst Grou
12.25 Tweede doorkomst Wergea
13.00 Finish Drachten

In Bloeizone Fryslân werken verschillende zorginstellingen en maatschappelijke organisaties samen. Doelstelling is om de inwoners van de provincie vitaal oud te laten worden.

 Afbeelding: Merk Fryslân

Nog geen reacties.

(advertentie)