Akkrum.net

De Lus van Akkrum in 2022: Marcel Adema uit Akrum eindigde als tweede.

De seniorenwedstrijd van de trimloop Lus van Akkrum start op woensdag 7 juni 2023 een half uur later dan andere jaren. Reden is dat tijdens de editie van vorig jaar hardlopers vlak voor de finish voor de dichte Weidlânsbrug stonden. De organisatie wil dat voorkomen. De brug draait tot acht uur ‘s avonds. Met de nieuwe starttijd komen de snelste lopers op zijn vroegst iets na sluitingstijd langs.

Voor het eerst sinds de start van het evenement in 1989 heeft de organisatie tot een dergelijke maatregel besloten. De dienstdoende brugwachter gaf direct na het incident al aan met het draaien van de brug eventueel rekening te willen houden met de hardlopers. Met een latere starttijd heeft de organisatie het voor de meest praktische oplossing gekozen.

De hardloopwedstrijd van twaalf kilometer start om 19.30 uur. De afstand kan ook wandelend worden afgelegd. De aanvangstijd van de korte trimloop over zeven kilometer blijft 19.00 uur.

De belangstelling voor de Lus van Akkrum blijft altijd groot. Absolute topper was een aantal van 750 deelnemers precies tien jaar geleden. Vorig jaar waren er in totaal 352 deelnemers. Daarvan deden 68 heren en 43 dames aan de wedstrijd mee. Marcel Adema presteerde met een tweede plek als beste Akkrumer. Bij de dames eindigde Regine Postma ook op de tweede plek, terwijl Anneke Veldman met een vierde plek net buiten de prijzen viel. Aan de twaalf kilometer lange wedstrijd deden zeven jongeren uit Akkrum en Nes (H) mee. De korte tocht van zeven kilometer en een overtocht met pontje trok 104 volwassenen en 130 jongeren.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)