Akkrum.net

Het beloftenteam heren 2 scoort: Folkert Veldstra juicht, Thom van der Mark (links op de rug gezien) en Jurre Amoraal juichen met hem mee.

Met een swingende feestavond inclusief de Friestalige Frerik de Swetser heeft AVC ‘69 een enerverende volleybalavond gevierd. Een groot deel van de eigen teams speelde competitiewedstrijden thuis. Een van de hoogtepunten was de ‘streekderby’ heren Akkrum 2 tegen heren Akkrum 3. De wedstrijd in de eerste klasse trok een groot aantal supporters.

De ‘Derby van het Akkrumer Volleybal’ mondde uit in een winst van de jonge jongens van Heren 2 erin. Ze versloegen de ‘oudere’ mannen van Heren 3 met 3-1. Dat leverde ze vier punten voor de competitie op.

Topteams
Ook twee wedstrijden van de eerste teams van de heren- en damesafdeling van AVC’69 stonden op het programma. De heren hadden het erg lastig met de mannen uit Zuidlaren van volleybalvereniging Ritola. De Akkrumers konden niet overtuigen en slikten een bittere 3-1-nederlaag.
 
Waar alle andere wedstrijden tijdens deze bijzondere avond eindigden in een 3-1- of 1-3-uitslag zorgde Dames 1 met hulp van het publiek ervoor dat de tegenstanders uit Groningen met nul punten naar huis gingen.
 

De jeugd beet zaterdag de spits af. XC1 trad aan tegen de meiden van Drachten MC1. Dit jeugdteam gaf het goede voorbeeld met een overtuigende 3-1. Daardoor verstevigden de meiden hun koppositie in de competitie.

De oudste jeugd van de Akkrumer Volleybal Club, MA1, stond voor deze wedstrijd ook aan kop en kon met winst een goede slag slaan. De Akkrumers konden niet voorkomen dat de tegenpartij Swette Switters MA2 uit Scharnegoutum met 1-3 de overwinning naar zich toetrok. De voorsprong in de competitie was voor de wedstrijd echter zo groot dat ook na dit verlies de meiden van AVC’69 zich nog steeds koploper mogen noemen.

Feestavond
Na afloop van deze bewogen volleybalavond konden spelers en de supporters tot in de vroege uurtjes van de ochtend daarop genieten van een feest in het Sportcafé in de Utingeradeelhal, waar niemand minder dan de Akkrumer zanger Frerik de Swetser de avond aaneen zong. Met een draaiend rad, waarvan de prijzen gesponsord werden door een groot aantal winkeliers en horecauitbaters uit Akkrum, was de avond meer dan geslaagd. De organisatie was dik tevreden. ,,Al met al was het een zeer geslaagde avond. We hopen als vereniging dat het publiek de komende volleybalavonden opnieuw de weg naar de sporthal weet te vinden’’.

 

Feestcommissielid Sippie Zijlstra (l) kondigt de Friestalige zanger Frerik de Swetser uit Akkrum aan.221115 Akkrum AVC69 volleybalavond FrerikdeSwetser

 

Nog geen reacties.

(advertentie)