Akkrum.net

Archieffoto 2022: de supporterschare van Akkrum is trouw; naar Sellingen ging een bus vol fans mee.

Het eerste elftal van voetbalvereniging Akkrum is zondag 2 juni 2024 gestrand in eerste ronde van nacompetitie en blijft derdeklasser. De promotie naar de tweede klasse blijft daarmee uit. De tegenstander was het eerste elftal van Sellingen, uit het gelijknamige dorp in het oosten van Groningen. Voor de gelegenheid hadden sponsoren van Akkrum een bus geregeld, waardoor een grote groep supporters aanwezig was.

Na een busreis van ongeveer anderhalf uur was het dan eindelijk zo ver en werd er afgetrapt op sportpark Sellingen. Akkrum schoot uit de startblokken: na ongeveer tien minuten was het Idsert Bosma, die van zo’n twintig meter uithaalde en wiens schot, via een been, in de bovenhoek belandde. De rest van de eerste helft waren er weinig kansen voor Akkrum en was het Sellingen, dat meer en meer aandrong. Voor de rust werd niet meer gescoord.

Na rust was het wederom Selllingen dat aandrong. Dit resulteerde in enkele kansen voor de Groningers. Toch, was het spits Emile Vis die op aangeven van Rimmer van der Heide, prachtig de 0-2 binnenschoot. Akkrum was nog niet klaar met feestvieren en de bal lag aan de andere kant alweer in het netje, 1-2. Dit leek een mentale tik voor de Akkrumers, Sellingen scoorde in de tien minuten daarna de 2-2, de 3-2 en tenslotte de 4-2. Dat werd uit eindelijk de eindstand. Sellingen mag verder strijden voor lijfsbehoud, terwijl het seizoen van Akkrum er op zit.

In eerste instantie natuurlijk een hard gelag voor de mannen van trainer Wiebren Kerkhof. Na het fluitsignaal heerste een uiterst bedrukte sfeer. Toen de eerste biertjes weer rondgingen, leek iedereen het resultaat even vergeten te zijn, en eindigde de dag in een uiterst gezellige afsluiting van het seizoen bij de eetcafé Kromme Knilles.

Foto/video: Voetbalvereniging Akkrum