Akkrum.net

Kaatsvereniging Us Keatsen uit Akkrum start het veldseizoen af met een nachtelijke kaatspartij. Op het voetbaltrainingsveld van sportcomplex De Meine worden twee velden met elk drie perken uitgezet. Op dit moment staan 23 mannen en 12 vrouwen op de deelnemers lijst. Er is nog plek voor één man, vertelt organisator Hedser Zijlstra, die net in het bestuur van de kaatsclub is gekomen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de bijna 108-jarige vereniging wordt een nachtkaatspartij georganiseerd. Daarmee wil de kaatsvereniging de sport in Akkrum en Nes (H) promoten. Iedereen die met het kaatsen wil kennismaken is welkom. Voor beginners maar ook voor herintredende kaatsers wordt voorafgaand aan het evenement een clinic georganiseerd. In een uurtje tijd kunnen ze kennismaken met de regels en de sport. De wedstrijden zelf starten om 21:00 uur. Even later is het helemaal donker en kunnen de lampen rond het veld aan.

Het nachtkaatsen komt in de plaats van het slottoernooi, dat de laatste twee jaar als gevolg van teruglopende belangstelling niet meer werd georganiseerd. Hedser Zijlstra (21) is in het bestuur gekomen om het kaatsen bij leeftijdsgenoten te promoten en hen warm te maken voor deelname aan trainingen en wedstrijden en eventueel lidmaatschap van de kaatsclub.

Zijlstra is zeer te spreken over de medewerking van Voetbalvereniging Akkrum, die niet alleen het trainingsveld beschikbaar stelt, maar ook de kantine - inclusief bediening - opent. ,,Dêr binnen wy o sa bliid mei.’’

  • Zaterdag 20 april 2024 19.30 uur Clinic
  • 21:00 tot circa 00:30 uur start nachtkaatsen
  • Opgave tot woensdagavond 17 april 2024 23.45 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)