Akkrum.net

Bij de SKS-wedstrijd op woensdag 9 augustus 2023 in Terherne stond een mooie windkracht vier. Na twee geschrapte wedstrijden op De Veenhoop en bij Earnewâld konden de skûtsjes op de Snitsermar eindelijk weer los. En dat was te zien, want schippers en hun bemanningen waren gretig. Ze werden tot twee keer toe teruggefloten vanwege een algehele valse start.

Bij de derde start zat de Japanner erin. Dat betekent dat als je een valse start hebt, je om de startton heen moet en weer opnieuw mag starten. Dat wilde schipper Pieter Meeter voorkomen. Hij hield iets in en werd toen door de Halve Maen afgedekt. Om zich vrij te varen kozen de Akkrumers voor een tussenslag, maar ook daar kwam hij niet lekker mee weg en dat resulteerde in een elfde plek bij het ronden van de eerste ton.

Het bleef de hele wedstrijd stuivertje willen tussen de 11e en 14e plek, maar het lukte Akkrum niet om naar voren te zeilen. Uiteindelijk moest de ploeg genoegen nemen met een dertiende plek. Nog niets is verloren als deze wedstrijd als slechtste weggestreept kan worden. ,,Morgen de kop er weer voor!’’, luidde het credo na afloop.

Scheidende burgemeester

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen was voor de laatste keer bij de routebespreking in Terherne aanwezig . Hij is twaalf jaar burgemeester geweest en gaat met pensioen. De burgemeester wenste de schippers en bemanningen succes en sprak de wens uit dat hij nog heel graag een kampioensskûtsje zou willen huldigen. Heerenveen of Akkrum (het dorp is na de herindeling bij Heerenveen gekomen) is om het even. Hij wenste de schippers veel succes,

Foto's: Skûtsje Akkrum

Uitslagen van de wedstrijd in Terherne:

#PlaatsSchipperPt.Extra
1 Lemmer Albert Jzn. Visser 0.9 0
2 Joure Rinus de Jong 2 0
3 Grou Douwe Azn. Visser 3 0
4 Drachten Jeroen Pietersma 4 0
5 Sneek Jappie Dzn. Visser 5 0
6 Heerenveen Sytze Brouwer 6 0
7 Logo Langweer Langweer Harmen Brouwer 7 0
8 Leeuwarden Willem Uzn. Zwaga 8 0
9 Earnewâld Sieberen van Terwisga 9 0
10 Huizum Johannes Hzn. Meeter 10 0
11 Woudsend Klaas van der Meulen 11 0
12 Stavoren Auke de Groot 12 0
13 Akkrum Pieter Ezn. Meeter 13 0
14 Drachten Lodewijk Jzn Meeter 14 0

Nog geen reacties.

(advertentie)