Akkrum.net

Met een superstrak promotiefilmpje zoekt roeivereniging Tréwes uit Aldeboarn nieuw talent. Voor de beide sloepen met als thuishaven Akkrum zijn nieuwe leden nodig, zowel dames als heren. Ook het herenteam, dat vanuit Terherne actief is, kan worden uitgebreid. Remco Wierda, die zelf vanuit zijn thuishaven Tusken de Marren in Akkrum mee roeit, stelde het filmpje samen uit eigen beeldmateriaal. De video wordt met name via de sociale media verspreid.

Sloeproeivereniging Tréwes heeft 65 leden, waaruit zes teams zijn geformeerd. Ze roeien hun wedstrijden in drie sloepen. Binnen de verschillende teams zijn ook meerdere Akkrumers actief. De trainingen zijn inmiddels weer begonnen. Meestal gaat de teams een of twee per week op pad. ,,Vanuit Akkrum en Terherne kunnen we schitterend op en rond het Sneekermeer volop aan de bak’’, aldus Remco Wierda.

De eerste wedstrijd staat begin april op het programma. Tot eind oktober doen de teams aan ongeveer tien wedstrijden mee. Een van de hoogtepunten van het seizoen is de Harlingen-Terschellingrace op 27 mei 2022. Tréwes 1 is in 2004 en 2007 winnaar van die race geworden. ,,Met dergelijke wedstrijden, waar je soms het tij en ook de wind tegen hebt, is het afzien, maar gezelligheid staat hoog in het vaandel’’, aldus Wierda.

Sloeproeivereniging Tréwes is ontstaan uit touwtrekvereniging Aldeboarn. Met de aankoop van een oud wrak van honderd gulden stortten de touwtrekkers zich op hun nautisch avontuur. Inmiddels zijn er drie sloepen. In de loop van de de jaren zijn verschillende grote successen behaald: alle drie teams werden meerdere malen Nederlands kampioen.

Roeien op de Wolga

Een mixteam van Tréwes 1 en 2 nam in 2007 en 2015 deel aan een van de langste roeiwedstrijden ter wereld, een 140 kilometer tocht over de rivier de Wolga in Rusland. ,,Wij zijn trots dat een dorp als Aldeboarn met 1.500 inwoners in staat is om drie roeisloepen te vullen. Daarbij zijn we de Akkrumers ook zeer erkentelijk. Al onze drie teams hebben als doel om mee te roeien in de top van het Nederlandse sloeproeien.’’

Video: Remco Wierda

Nog geen reacties.

(advertentie)