Akkrum.net

New York-evenement 2018: Samen met Bé Zwart les geven in het American Football aan leerlingen van de basisschool.

Foppe de Haan viert maandag 26 juni 2023 zijn tachtigste verjaardag . In een interview met de Leeuwarder Courant maakt hij de balans op van een deel van zijn leven. De grootste trainer in de Friese voetbalgeschiedenis, aldus de LC, reflecteert op het leven. ,,Myn wrâld is oars, mar net lytser as doe’t ik fjirtich wie.”

De voetbaltrainer uit Nes (H) dacht dat het leven eindeloos was. Nou ja, hij wist uiteraard altijd wel dat er een dag komt waarop hij er niet meer is. Maar voor Foppe de Haan was dat nooit een thema. Hij is immers hartstikkene fit. Hij kan nagenoeg alles nog. Hij staat midden in het leven.

Toch doet De Haan sinds kort iets wat hij nooit deed als hij de krant doorbladert, in zijn woonkamer in Nes. Hij scant de overlijdensadvertenties. De Haan ziet steeds vaker oude bekenden, of mensen die jonger zijn dan hij. Goh, denkt hij soms bij een overledene van pakweg 75 jaar, dat is een respectabele leeftijd.

Tot De Haan zich realiseert dat hij zelf al ouder is. ,,Dat is wol in aparte wierheid, moat ik sizze. Dus dat gefoel fan ûneinichheid? Nee, dat haw ik net mear.”

En: It libben is foar my as in trompet: dyn perspektyf wurdt breder. Mar moatst wol ûnder de minsken bliuwe. Dat foarkomt in soad gedoch.”

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

9 juli 2004: Leerlingen van de Burgemeester Thalenschool in Akkrum hielden op de laatste schooldag een Olympische Dag met tal van sporten. Evenveel topsporters, zoals de Akkrumer toptrainer Foppe de Haan, gaven in hun tak van sport clinics. Hardlopen, fierljeppen, mastklimmen, voetbal, hockey, korfbal, speerwerpen, honkbal, touwtrekken, volleybal, kogelstoten en nog veel meer. De 230 leerlingen van de Burgemeester Thalenschool hadden de dag van hun leven. Lekkers als broodjes kroket en frikadel, limonade en ijsjes verhoogden de feestvreugde.Leerlingen van de Burgemeester Thalenschool in Akkrum hielden op de laatste schooldag een Olympische Dag met tal van sporten. Evenveel topsporters, zoals de Akkrumer toptrainer Foppe de Haan, gaven in hun tak van sport clinics. Hardlopen, fierljeppen, mastklimmen, voetbal, hockey, korfbal, speerwerpen, honkbal, touwtrekken, volleybal, kogelstoten en nog veel meer. De 230 leerlingen van de Burgemeester Thalenschool hadden de dag van hun leven. Lekkers als broodjes kroket en frikadel, limonade en ijsjes verhoogden de feestvreugde.

Nog geen reacties.

(advertentie)