Akkrum.net

Tien jaar na Tuvalu in Akkrum
Tien jaar na Tuvalu in Akkrum

Tien jaar na het bezoek van de nationale voetbalselectie uit Tuvalu aan Nederland blikt de Leeuwarder Courant zaterdag in een groot artikel terug. Daarin vertelt trainer Foppe de Haan uit Nes (H) dat hij de Polynesische eilandenstaat in de Stille Oceaan eerder onder water ziet verdwijnen, dan dat het land zijn oorspronkelijke doel bereikt: een lidmaatschap van de internationale voetbalbond Fifa.De Haan was in augustus 2011 bondscoach in het minst door toeristen bezochte land op aarde. Een drie pagina’s tellend verhaal in de LC laat zien wat er van de voetbaldromen van de Tuvaluaanse voetbalploeg terecht is gekomen.Akkrum kreeg twee jaar later bezoek van de nationale voetbalselectie.

De spelers uit Tuvalu (11.000 inwoners) waren in de herfst van 2013 elf weken in Nederland en deden op de banen van Tennisvereniging Akkrum mee aan een clinic van de trainers Wilfred Meulen (op de foto vierde van rechts) en Hoite Schaap (zesde van rechts). 
In zorgcentrum Leppehiem in Akkrum deden ze hun voorbereiding voor de pittige tennisclinic. Op een groot televisiescherm keken ze naar de tenniswedstrijd tussen de Amerikaanse Serena Williams en haar landgenote Sloane Stephens. 
De voetballers traden in Leppehiem ook op vanwege de aftrap van een project voor buurtcoaches, die in de toenmalige gemeente Boarnsterhim aan de slag zouden gaan. De nationale voetbalselectie van het overzeese land verzorgde een optreden met zang en dans. Bewoners van Leppehiem dansten vrolijk mee. 

Het verhaal is HIER (https://lc.nl/sport/Tuvalu-tien-jaar-na-Foppe-26968548.html) te vinden.

Foto’s: Noordoost.nl/Alex J. de Haan.

 

extraextraextra

extraextraextra

extraextraextra

extraextraextra

extraextraextra

extraextraextra

extraextraextraextraextraextraextraextraextra

Nog geen reacties.

(advertentie)