Akkrum.net

Het skûtsje van Akkrum eindigde tijdens de eerste SKS-wedstrijd zaterdag in Grou uiteindelijk op een twaalfde plaats. Na de start rondde schipper Pieter Meeter weliswaar als zevende de bovenste ton bij het starteiland, maar daarna vlotte het niet. Het was ook niet de klassering, die de mannen in Grou hadden verwacht.

De aanloop naar de openingsstrijd in Grou werd ernstig verstoord door de uitval van fokkenist Oene Popma. Op het laatste moment werd in Hylke Talsma een vervanger gevonden. Schipper Pieter Meeter en zijn bemanning waren daar blij mee, maar veel tijd om met elkaar te trainen was er op dat moment niet meer.

Het zeilen met het oude tuig als gevolg van de nieuwe zeilformule is ook een punt. Pieter Meeter en de zijnen zoeken nog naar de beste stand van zowel de fok en als het grootzeil.

Met al die tegenslagen gingen Pieter en z’n mannen zaterdag de wateren bij Grou op. Bij de start lag het skûtsje er op zich goed bij, maar het lukte Meeter net niet om te starten zoals hij graag zou willen. Na de eerste ronde rondde hij desondanks als zevende de ton. Een prima plek, maar het leek alsof Pieter Meeter het skûtsje zaterdagmiddag niet aan de praat leek te krijgen. Mede als gevolg van de schifting van de wind vervielen de Akkrumers naar een dertiende plek. Pas op het laatste moment konden ze Harmen Brouwer van Langweer inhalen en als twaalfde eindigen.

In de tweede wedstrijd maandag op De Veenhoop start het Akkrumer skutsje vanaf de elfde plek.De bemanningsleden hebben aangegeven dat ze er alles aan doen om zover mogelijk naar voren te zeilen.

Wedstrijduitslag Grou (voorlopig)

 SchipperPlaats Pt.Extra Pt.
1 Douwe Azn. Visser Grou 0.9 0
2 Gerhard Pietersma Earnewâld 2 0
3 Albert Jzn. Visser Lemmer 3 0
4 Jeroen Pietersma Drachten 4 3
5 Jappie Dzn. Visser Sneek 5 0
6 Klaas van der Meulen Woudsend 6 0
7 Johannes Hzn. Meeter Huizum 7 0
8 Klaas Westerdijk Drachten 8 0
9 Willem Uzn. Zwaga Leeuwarden 9 0
10 Sytze Brouwer Heerenveen 10 0
11 Rinus de Jong Joure 11 0
12 Pieter Ezn. Meeter Akkrum 12 0
13 Harmen Brouwer Langweer 13 0
14 Auke de Groot Stavoren 14 0

 

Foto: Promofotos.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)