Akkrum.net

De start van de meivakantie brengt voor dansschool Dansen in Friesland (DIF) in Akkrum een drukte van belang met zich mee. Tientallen belangstellenden komen af op de gratis dansworkshops, die in de bovenzaal van de Utingeradeelhal worden gegeven. De lessen vallen enorm in de smaak, vertelt Sherryl-Joy Cramer van de dansschool. Op de eerste dag – afgelopen dinsdag – kwamen meer dan honderd jongeren voorbij.

Tijdens de workshops krijgt elke leeftijdsgroep verschillende dansstijlen voorgeschoteld. Ruim zeventig kinderen en jongeren kregen dinsdag een gevarieerd programma voorgeschoteld. De jongsten tot en met negen jaarstartten met de zogeheten ‘Modern en Showdance’, gevolgd door ’Ballet en Oldschool Jazz’ voor de iets oudere jeugd. De dag werd afgesloten met ‘Female Show’, die door ruim dertig jongeren in de danszaal werd uitgevoerd.

Als laatste mochten de zestienplussers op hun hoge hakken de danszaal in. Vol enthousiasme probeerde zij de stijl ’Heels’ onder de knie te krijgen. ,,Het was een uitdaging voor iedereen en er was een geweldige sfeer’’ vertelt Sherryl-Joy Cramer.

Meer dansworkshops staan op donderdag 28 april en – voor volwassen – op vrijdag 29 april op het programma. Het gaat onder andere om Streetdance/Hiphop, Latin, Zumba en Acro. Voor de programma's is nog voldoende plek. De workshops zijn gratis en voor alle leeftijden. Meer informatie via mobiel of Whatsapp 0646-460506.

Foto: Dansen in Friesland

Nog geen reacties.

(advertentie)