Akkrum.net

De sportieve clinic van hardloopvereniging Lichtlopen uit Akkrum vormde een mooie afsluiter van de tweede dag van de Bloeiweek in eigen dorp. Met een zeer enthousiaste en gevarieerde trainingsgroep werden de nieuwe deelnemers welkom geheten bij de tent bij de spoorbrug. Van daaruit was er een lichte warm-up richting bedrijventerrein Spikerboor. Daar werden rekoefeningen gedaan, een stukje krachttraining en loopoefeningen op de loopladder.

Tussen de oefeningen door was er ruimte om kennis met elkaar te maken en te praten over loop- en trainingsdoelen.Een aantal lopers traint voor de Berenloop op Terschelling en voor verschillende afstanden van de Loop Leeuwarden. Twee deelnemers zijn van plan om in november een hele marathon te lopen, Elk een eigen doel, maar in de groep wordt tijdens de training met iedereen rekening gehouden, iedereen kan op eigen tempo trainen.

Een aantal lopers spreekt regelmatig onderling op andere momenten in de week af om samen te lopen. Na de warming-up en de oefeningen was het tijd voor een serieuze intervaltraining. Met 6 x 3 minuten snel lopen en 2 minuten lichtlopen tussendoor kon iedereen een eigen tempo kiezen. Doordat de er afgewisseld werd met richting bleef de groep mooi bij elkaar. Met een voldaan gevoel liep iedereen rustig terug naar de tent. Daar werden de fiches uitgedeeld en in de kokers gestopt. De nieuwe lopers werden meteen uitgedaagd om volgende week weer mee te komen trainen.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)