Akkrum.net

Tijdens de komende editie van Slingeraap op zaterdag 26 augustus 2023 hoopt de organiserende commissie weer grenzen te verleggen. ,,Zowel in de dames- als de herencategorie zijn er steeds meer jongeren, die de huidige toppers proberen te verslaan'', vertelt voorzitter Mirjam Blaakmeer van de organiserende Slingeraap-commissie van Akkrum/Nes Centraal, ,,Ze willen de successen van vorig jaar overtreffen.''

De verwachting is dat het evenement, waarbij deelnemers aan een lang touw in een kraan over De Boarn in Akkrum zweven en zover mogelijk moeten komen, weer een groot spektakelstuk wordt. De commissieleden zijn enthousiast met de voorbereidingen bezig.

Tijdens de vorige editie van het Open Fries Kampioenschap (OFK) Slingeraap over De Boarn werd het evenement een groot succes door het herleven van oude successen gecombineerd met het waarmaken van de grote favorietenrol. Bij de vrouwen zorgde Lydia de Vin-van Woerden ervoor dat ze na dertien jaar (!) weer op het hoogste podium mocht plaatsnemen. Bij de heren wist Jochem van Kalsbeek het publiek tot en met de laatste sprong op de banken te krijgen. Hij behaalde een glanzende overwinning. Bij de laatste sprong stond nog veel op het spel, namelijk een poging om het record te verbreken. Van Kalsbeek sprong met een overweldigende zwaai van maar liefst 16,34 meter naar een nieuw Fries record.

Het evenement zou aanvankelijk op zaterdag 19 augustus 2023 worden gehouden, maar dan is het nog bouwvakvakantie. Vandaar dat besloten is om het kampioenschap een week naar achteren te schuiven.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Jochem van Kalsbeek op weg naar zijn Friese record in 2022 (Foto: Willem Rienk Miedema)220819 Akkrum SlingeraapJochemKalsbeek c WillemRienkMiedema

Nog geen reacties.

(advertentie)