Akkrum.net

Met een fraaie zesde plaats op de zevende dag van het skûtsjesilen 2022 heeft Akkrum zich uit de dubbele cijfers in het klassement weten te zeilen. Na de wedstrijd in Elahuizen zit het gevoel weer goed bij de bemanning en met frisse moed gingen zij bij Stavoren het IJsselmeer op.

De start was niet goed. Akkrum raakte de startton en moest opnieuw beginnen. Pieter Meeter pakte in het eerste rak de stuurboordslag en kwam hiermee toch als zevende om de eerste ton. Er werd wederom een gate gezeild, dus er waren een hoop wisselingen, wat de wedstrijd boeiend maakt om naar te kijken.

In het tweede rak wisten Pieter Meeter en zijn mannen twee skûtsjes te pakken en gingen als vijfde om de ton. Al snel liepen Sneek en Langweer ver uit op de rest, maar daarachter moest de volgorde nog worden bepaald. Akkrum wist het vijfde plekje goed vast te houden, maar Grou kwam gevaarlijk dichtbij. De wind zakte wat in en in het laatste rak ging Grou Akkrum dan toch nog voorbij.

Het leek even of Heerenveen in het zicht vabn de eindmeet nog een bedreiging voor Akkrumwerd, maar Pieter Meeter kon het Akkrumer skûtsje voor Heerenveen als zesde over de finish zeilen. Een prima resultaat, waarmee Akkrum nu ook uit de dubbele cijfers is in het klassement. De negende plek is nu voor Akkrum, maar wie weet lukt het nog om nog een paar plekjes te stijgen in de tweede week.

Foto's: Skutsjecommissie Akkrum/Dennis Stoelwinder

220807 Stavoren skutsje Akkrum c commissie 1000

220807 Stavoren skutsje Akkrum c DennisSToelwinder2

Nog geen reacties.

(advertentie)