Akkrum.net

Na de wedstrijd van Terherne komt het skûtsjeteam van Akkrum tot de conclusie dat het op dit moment voor geen Me(e)ter zeilt. Voor de tweede keer een dertiende plek in de wedstrijd en op de veertiende en laatste plaats in het klassement.

Op het ruime water in Terherne werd een vrij harde wind voorspeld en die stond er ’s ochtends ook. Daar werd het tuig op uitgezocht en zo ging Akkrum van start.

Als enige kozen ze voor een stuurboordstart en dat leek even een goede keuze. Al snel bleek toch dat ze met de bakboordslag beter uitkwamen bij de hoogste ton. Akkrum kwam als twaalfde om de eerste ton, maar in het voordewindse rak liepen ze drie skûtsjes voorbij, naar een 9e plek. Dat leek hoopvol.

Op het water bij Terherne werd een gate gezeild, een zogenaamde "olympische baan" waarin de schippers bij de onderste ton kunnen kiezen om de bakboord of stuurboord ton te ronden. Zo'n gate is mooi alst wedstrijdelement, omdat je zo meerdere wisselingen in de posities van de skûtsjes hebt. De een kiest voor de bakboordton en de ander voor stuurboord. Akkrum koos voor de bakboordton, maar verloor daardoor een plekje en belandde op de tiende plek. Omdat de wind afnam, lukt het Akkrum ook niet meer om in het voordewindse rak naar voren te zeilen. Het zat er weer niet in. De Akkrumers moesten met de dertiende plek genoegen nemen, hoe ze ook hun best deden.

,,En dat is wrang, want dit is niet de plek waar Akkrum thuis hoort. Het team moet nu ook genoegen nemen met de laatste plaats in het klassement, dat is nog niet eerder voorgekomen’’, aldus Esther van der Schaaf van de Akkrumer commissie.

Op naar Langweer met hopelijk iets meer wind en er dan weer helemaal voor gaan!!

Foto boven: Skûtsje Akkrum/onder: Dennis Stoelwinder

220803 Terherne SkutsjeAkkrum HalveMaen c DennisStoelwinder

220803 Terherne SkutsjeAkkrum 2 c DennisStoelwinder

Wedstrijduitslag

 SchipperPlaats Pt.Extra Pt.
1 Harmen Brouwer Langweer 0.9 0
2 Albert Jzn. Visser Lemmer 2 0
3 Gerhard Pietersma Earnewâld 3 0
4 Johannes Hzn. Meeter Huizum 4 0
5 Jeroen Pietersma Drachten 5 0
6 Douwe Azn. Visser Grou 6 0
7 Sytze Brouwer Heerenveen 7 0
8 Klaas Westerdijk Drachten 8 0
9 Jappie Dzn. Visser Sneek 9 0
10 Rinus de Jong Joure 10 0
11 Auke de Groot Stavoren 11 0
12 Willem Uzn. Zwaga Leeuwarden 12 0
13 Pieter Ezn. Meeter Akkrum 13 0
14 Klaas van der Meulen Woudsend 14 0

Nog geen reacties.

(advertentie)