Akkrum.net

Matige start; mooie inhaalslag bij Grou
Tweemaal een valse start in Grou leidde voor het skûtsje van Akkrum tot een matige start van het kampioenschap van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS). Na het derde startschot ging schipper Pieter Meeter als dertiende om de eerste ton. Met een gang schoof het team door de Tynje schoof naar de zesde plek.

De omstandigheden leken goed. De Akkrumers zaten vlak achter de twee andere Meeters, Johannes van Huizum en de debuterende Lodewijk van d’Halve Maen uit Drachten. Pieter Meeter kon het plekje niet vasthouden. Het Lemster skûtsje haalde hem in. Met de felle buien en soms harde windstoten in aantocht werd de finish er al snel in gelegd. In de spoelende regen kwam Akkrum als zevende over de finish.

Een prima uitslag om het kampioenschap mee te beginnen, luidde de conclusie. Na de zondagsrust gaat het SKS-circus maandag weer van start op De Veenhoop. Die pakte op traditionele loting vrijdagavond gunstig uit. Schipper Pieter Meeter van Akkrum mocht als eerste een lootje trekken, Hij liet die taak over aan zijn dochter Naomi. Ze trok het lotnummer 13. Op het oog een teleurstellende plek, maar niets is minder waar. Op De Veenhoop mag Akkrum vanaf de wal op de dertiende plek starten, maar in Earnewâld op de tweede plek. En laat het nu in Earnewald net iets lastiger zijn om iedereen voorbij te gaan.

Foto's: Skûtsje Akkrum

230805 SKS Grou Akkrum 1

 

230805 SKS Grou Akkrum 2

 

230805 SKS Grou Akkrum 3

 

230805 SKS Grou Akkrum 4

 

230805 SKS Grou Akkrum 5

 

230805 SKS Grou Akkrum 6

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)