Akkrum.net

Als twaalfde in het SKS-eindklassement heeft skûtsjeschipper Pieter Meeter van Akkrum een plek bereikt, waarop hij nog niet eerder was beland. De laatste wedstrijd in Sneek leverde uiteindelijk nog een elfde plekje op. De gevolgen van de nieuwe zeilformule, waardoor de Akkrumers op het laatste moment met het oude tuig het water op moesten, waren de afgelopen twee weken volop zichtbaar.

De blik is nu op het nieuwe seizoen gericht. Het skûtsje is weliswaar aangepast, maar schipper, bemanning en commissie zijn er er over eens dat na het seizoen eigenlijk direct nieuw tuigage besteld moet worden. In september komt het bestuur bijeen en worden plannen voor volgend jaar gesmeed, vertelt commissielid Esther van der Schaaf. Ze voegt er aan toe dat alle steun daarbij van harte welkom is.

Prima sfeer
,,Ondanks de matige prestaties in de SKS-wedstrijden was de sfeer onder de bemanningsleden prima. Ze hebben alles geprobeerd en de inzet was enorm, daar lag het niet aan. Top om te zien, dat ze iedere dag toch weer met frisse moed van start gingen! Respect!’’, aldus Van der Schaaf.

Finale Sneek
De laatste SKS-wedstrijd vrijdag op de Snitsermar, ook weer met tropische temperaturen, begon met twee algehele valse starts. Dit tot grote spijt van schipper Pieter Meeter, want hij lag er prachtig voor. En dat pakte bij de derde start anders uit. Hij wist het skûtsje pas als laatste over de startlijn te krijgen en ging ook als veertiende om de eerste ton.

Het lukte even om het skûtsje naar de negende plek te zeilen. Daarna zakten de Akkrumers toch weer terug. Uiteindelijk moesten ze met de twaalfde plek genoegen nemen. Later schoven Meeter en de mannen nog door naar het elfde plekje. Reden was dat het skûtsje van Huzum als gevolg van een protest veertien strafpunten kreeg. Het protest tegen Huzum bracht Akkrum naar een twaalfde plek in het eindklassement.

Foto/video: Skutsjecommissie Akkrum – muziek: Jawis

Nog geen reacties.

(advertentie)