Akkrum.net

Met twee opdrukkers heeft het kampioensteam van jongens onder 13 jaar van Voetbalvereniging Akkrum een feestelijke rondvaart door Akkrum en Nes gemaakt. Het team werd zaterdag kampioen in de derde klasse 8. De Weidlânsbrêge en zelfs Smellebrêge gingen speciaal voor de winnaars omhoog.

De huldiging is spontaan ontstaan, vertelt leider Alwin Mulder. Vanwege kans op ongelukken, zoals zaterdag met twintig gewonde voetballers van een kampioensteam in Losser, mogen groepen niet op een platte kar door het dorp. Vandaar dat Mulder zijn team om ideeën vroeg. Al gauw kwam de vaartocht met beide opduwers ter sprake. Teamlid Wolter Klijnstra vroeg zijn vader, Ruben Poepjes vroeg zijn oom uit Aldeboarn. Henk-Jan Klijnstra uit Nes (H) kwam met zijn Hector, terwijl Pieter Poepjes met de Lykle kwam.

De leiders Alwin Mulder, Jacco Schipper en trainer René van der Meer waren dolblij met het resultaat. Ze hadden net hun laatste uitwedstrijd tegen voetbalvereniging Sneek Wit-Zwart met 4-8 gewonnen. Op de terugweg naar Akkrum trakteerde sponsor DroCom Vloerisolatie van Jan Beijert en Fimke van der Veen de kampioenen op een rondje in de McDonald’s.

Foto/video: Alwin Mulder

Nog geen reacties.

(advertentie)