Akkrum.net

Topprestaties van het eerste team van Voetbalvereniging Akkrum in de jaren negentig worden beschreven op de Facebook-pagina van “Op Friese Velden”, die als doel heeft m de historie van het Friese (amateur)voetbal levend te houden. In een achtergrondverhaal vertelt de redactie dat het in die jaren op sportpark De Meine in Akkrum twee jaar op rij groot feest was. Akkrum 1 promoveerde zowel in 1994 als in 1995.

,,Al sinds 2017 jaagt Akkrum op de tweede klasse. De afgelopen jaren behaalde het Akkrumer vlaggenschip in de derde klasse steeds een stekje in de top-4. Promoveren bleek jaar na jaar een brug te ver. Vooralsnog blijft de jaargang 1995/1996 daardoor de enige waarin er op sportpark ‘De Meine’ tweedeklasse voetbal werd gespeeld. De promotie van toen kwam een stuk meer uit de lucht vallen dan het vandaag de dag zou doen. Het succesverhaal van dertig jaar geleden begon met de komst van trainer Fokke Schouwstra.

Fokke Schouwstra besluit na een jarenlang trainerschap om het in 1992 even een jaartje rustig aan te gaan doen. Hij gaat weer recreatief voetballen in zijn woonplaats Akkrum. Na een aantal maanden wordt hij door het clubbestuur gevraagd om de begeleiding van de keepers op zich te nemen. Dat wil hij.

In de winter geeft hoofdtrainer Sietse de Jong aan zijn contract niet te verlengen. De bestuurders moeten op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke, een karaktertrainer die de manschappen op scherp moet krijgen. Die trainer is snel gevonden. Fokke Schouwstra wordt gezien als de juiste man op de juiste plaats.’’

Lees verder opde pagina van Op Friese Velden

Illustratie: Van Friese Velden

Nog geen reacties.

(advertentie)