Akkrum.net

“Olympische stress op boerderij Akkrum” is de kop van een artikel in de Leeuwarder Courant over de strijd van de shorttrackers Rianne de Vries en Daan Breeuwsma. Het stel heeft spannende kerstdagen en jaarwisseling meegemaakt. Beiden hebben grote kans op een Olympisch startbewijs.

Rianne de Vries had liever direct geweten of ze naar de spelen in Peking mocht vertrekken, maar haar naam ontbrak op de lijst. ,,Op haar boerderij in de weiland nabij Akkrum, op steenworpafstand van Aldeboarn, voelde ze zich opgejaagd en onrustig. Kort gezegd: gestrest. Die feestdagen voelden vooraf niet bepaald gezellig aan’’, aldus de verslaggever Renze Lolkema in zijn artikel.

Daan Breeuwsma zit in hetzelfde schuitje. Hij wil graag opgenomen worden in de olympische mannenrelayploeg voor Peking, maar moet net als zijn levenspartner wachten tot de International Invitation Cup (IIC), een ingelast toernooi dat op 17 januari 2022 ter vervanging van het afgelaste EK wordt georganiseerd. Dan worden er wel achtervolgingen gereden, tegen de Russen, Hongaren en Fransen. Het is zijn laatste kans op zijn derde Olympische Spelen, aldus de LC.

Meer in de Leeuwarder Courant.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)