Akkrum.net

Oekraïense vluchtelingen zijn welkom op de sportvelden en sport- en dansscholen in Akkrum. Tennisvereniging Akkrum, Voetbalvereniging Akkrum, Korfbalvereniging Mid-Fryslân, dansschool Dansen in Friesland en sportschool Switch Zetten de deuren wijd open. Met de tien volwassen vluchtelingen en tien kinderen, die Akkrum momenteel opvangt, zal het niet direct storm lopen, is de verwachting.

Tennisvereniging Akkrum klopte als eerste aan. Waar mogelijk kunnen Oekraïense vluchtelingen op de tennisclub zonder kosten met de reguliere lessen meetrainen. In andere gevallen kunnen beginnende tennissers lessen op maat volgen bij vrijwilligers van de vereniging. Ook de andere clubs hebben speciaal voor Oekraïners een en ander opgezet.

De verenigingen, sport- en dansscholen hebben zich gemeld naar aanleiding van een oproep tijdens de eerste bijeenkomst over Oekraïense vluchtelingen in de Doarpskeamer Akkrum, die op woensdag 20 april 2022 een vervolg krijgt. Vanwege de grote opkomst tijdens de eerste avond - de Doarpskeamer zat met veertig belangstellenden nokjevol - , wordt deze bijeenkomst in zalencentrum De Lantearne gehouden.

Meer informatie bij de vereniging, dans- of sportschool zelf:

– Tennisvereniging Akkrum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
– Voetbalvereniging Akkrum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
– Sportschool Switch!: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
– Dansschool Dansen in Friesland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)