Akkrum.net

Marcel Adema uit Akkrum wint NK 5.000 m 45+
Marcel Adema uit Akkrum wint NK 5.000 m 45+

Marcel Adema uit Akkrum is Nederlands Kampioen op de vijf kilometer in de leeftijdscategorie 45+ geworden. Tijdens de NK Masters in Hengelo liep hij vlak voor de finish weg van de uiteindelijke nummer 2 en eindigde in een tijd van 16:11,96. ,,Dat was tegelijkertijd een mooie aanscherping van mijn persoonlijk record uit 2018’’, aldus de dolenthousiaste Adema, die lid van Atletiekvereniging Lionitas in Leeuwarden is en in en rond Akkrum regelmatig zijn trainingsrondjes draaft.De overwinning op de 5.000 meter kwam op een moment dat Marcel Admea zich ijzersterk voelde.

Met een dik persoonlijk record veroverde hij net daarvoor in de wedstrijd “8 van Drachten” ,,een mooie podiumplek met een derde plaats overall. In Hengelo werd het een tactische race, die pas op het einde werd beslist. In de laatste twee ronden kon ik uiteindelijk bij de nummer twee in mijn categorie weglopen’’.

Hardlopen is de grootste passie van Marcel Adema. Verschillende keren deed hij aan de Lus van Akkrum mee, een twaalf kilometer lange hardloopwedstrijd op de ruilverkavelingswegen als de Leppedijk en Birstumerdijk tussen Akkrum en Grou. Hij won de wedstrijd al een keer en afhankelijk van de directe concurrentie loopt hij in elk geval in de top mee. 

Na elf jaar voetbal in Makkum en het uitoefenen van sporten als zaalvoetbal, tennis en squash en passief fitness ging Adema pas in 2010 met hardlopen. Als controller bij ROC Friese Poort heeft Adema een voornamelijk zittend beroep. ,,Ik vond dat ik wat meer aan mijn conditie moest gaan doen’’, zegt hij in een interview met de stichting Sport voor Sport, die kinderen van zes tot twaalf jaar aan het sporten wil krijgen en waarvan hij ambassadeur is ,,Ik vind het heel belangrijk dat aandacht wordt besteed aan sport en beweging voor kinderen.’’

extra

Nog geen reacties.

(advertentie)