Akkrum.net

De broers Jouke Jan en Hoite Schaap spelen zaterdagmiddag 30 september 2023 een demonstratiepartij op de tennisbanen in Akkrum. De beide landelijke topspelers doen dat samen met onder andere Krista Folkers-Rudolphi. Alle drie zijn hun tenniscarrière bij Tennisvereniging Akkrum begonnen. De komst van de landelijke topspelers maakt onderdeel uit van een evenement om de tennissport te promoten. Gedurende de hele zaterdagmiddag worden activiteiten voor onder andere de jeugd georganiseerd.

Naast de broers Schaap zijn meerdere landelijke topspelers present, zoals Boas Deden uit Oudehaske. Hij en Jouke Jan Schaap spelen samen dubbel op hoog niveau en spelen volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij TC Lauswolt in Beetsterzwaag. In de Nederlandse ranglijst staan ze op een 38ste plaats. De ploeg uit Beetsterzwaag speelt sinds vorig jaar in de landelijke Topklasse. Zowel Jouke Jan (nu 27) als Hoite (29) zijn op hun vijfde jaar begonnen met spelen. Ze trainden eerst in Akkrum, later deden ze dat bij De Bontekoe in Leeuwarden en en DLTC in Drachten.

Krista Folkers-Rudolphi, de dochter van voorzitter Rikus Rudolphi, komt samen met haar man Bjorn Folkers. Ze is bij de jeugd vierde van Nederland geweest. Bjorn Folkers en Nienke Scheltens speelden in Amerika in de competitie voor universiteiten en altijd in de eerste klasse van de mixcompetitie in Nederland. De huidige ranking ,,hebben we nu gewoon gekregen omdat we heel lang niet meer wedstrijden en competitie hebben gespeeld''.

De precieze samenstelling van de demonstratiepartijen worden zaterdagmiddag door de spelers bepaald.

De volgende spelers doen mee aan de demonstratiepartij in Akkrum:

Jouke Jan Schaap (enkel 2, dubbel 1)
Boas Dedens (enkel 1, dubbel 2)
Hoite Schaap (enkel/dubbel 3,3)
Nienke Scheltens (enkel 3, dubbel 3)
Bjorn Folkers (enkel 3, dubbel 3)
Krista Folkers-Rudolphi (enkel 4, dubbel 4)

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

230923 TennisAkkrum Hoite en Jouke JanSchaap 2 1000Hoite (links) en Jouke Jan Schaap weer even terug op de tennisbanen in Akkrum.

Nog geen reacties.

(advertentie)