Akkrum.net

De speurtocht naar een goede en betaalbare locatie voor de Krav Maga-verdedigingslessen verloopt in Akkrum uiterst moeizaam. Vanwege het relatief kleine aantal deelnemers zoekt Krav Maga Friesland uit Heerenveen naar een goedkope ruimte voor de maandagmiddag. Alle geschikte locaties zitten echter vol.

Krav Maga Friesland wil de verdedigingslessen - ,,het is beslist geen vechtsport’’ – graag in Akkrum blijven geven. Als gevolg van het faillissement van de sportschool, die de lessen eerst gaf, geeft hij de training nu zelf. Dat gebeurt buiten op het veld bij de Utingeradeelhal. Acht kinderen doen mee, dat mogen er wel een paar meer worden.

,, We trainen op de maandagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur. Op dat tijdstip is in Akkrum niks beschikbaar. Het ziet er naar uit dat we daarom naar Aldeboarn moeten verhuizen, waar de gemeente een gymzaal beschikbaar heeft. Komende week hakken we de knoop door. Voor ons telt echter maar één ding: Een goede zaal in Akkrum en vooral nieuwe kinderen die Krav Maga willen gaan doen ’’

In de lessen leren kinderen – in de leeftijd van 9 tot 12 jaar - voor zichzelf op te komen. De geleerde technieken kunnen ze in conflicten of bedreigende, vervelende of gevaarlijke situaties gebruiken. Doel is om de kinderen te leren mentaal en fysiek beter voor zichzelf opkomen, zodat ze minder kans lopen om slachtoffer van pesterijen of fysieke agressie te worden.

Www.kravmaga-friesland.nl

Illustratie: kravmagafriesland.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)