Akkrum.net

Kloek boek herinnert aan New York-dagen Akkrum
Kloek boek herinnert aan New York-dagen Akkrum
Het New York-evenement ‘Meet me at the Fountain’ in Akkrum krijgt een eigen boek met foto’s en verhalen. De uitgave met hard kaft telt zo’n 850 foto’s van verschillende fotografen, verhalen en artikelen over de drukbezochte beide weekenden in juni 2018. Het boek is een herinnering aan het evenement, waarmee inwoners van Akkrum en Nes hun dorpsgenoot Folkert Kuipers eerden. Hij emigreerde naar de Verenigde Staten en bouwde in 1896 aan Sixth Avenue in New York het destijds grootste warenhuis ter wereld. De winkel werd in Akkrum op een schaal van 1 op 3 nagebouwd, inclusief vuurtoren tot zestien meter hoogte.

In de meer dan dertig hoofdstukken wordt het omvangrijke evenement in het boek belicht. De titel ‘Beleef New York anno 1896 in Akkrum’ grijpt terug op het straattheater, dat door zo’n zeshonderd acteurs, figuranten en vrijwilligers werd gebracht. Sketches en acts werden afgewisseld met optreden van koren, accordeonisten, gitaristen, een violiste en pianisten. Samen met de Big Store en het straattheater zorgden ze voor onvergetelijke momenten, die de New York-dagen tot een van mooiste evenementen in het jaar van de Culturele Hoofdstad van Europa maakten. De foto’s en verhalen in het boek geven een fraai en uitgebreid beeld.

De kloeke uitgave van 244 pagina’s die in december uitkomt heeft meer dan dertig hoofdstukken: Big Store, Straatleven, De Groepsfoto, Lânferhuzers, Muziek, Dansgroep, Circus, Handel, Horeca, Barbier, Media, Kûpershjoed, Onderwijs, Suffragettes, Brandweer, Politie, Medische Zaken, Baby’s en oudste deelnemers, Spel, Sport, Coopersburg, Modeshow, Bioscoop, Zeepkistsprekers, Waarzeggers, Straatmadelieven, Wasvrouwen, Zwervers, Portretten en De Parade. 

- een kloek boek van 244 pagina’s met 850 foto’s
- harde kartonnen omslag met glossy druk
- gedrukt op 150 grams gesatineerd wit houtvrij papier
- extra groot formaat 235 x 290 mm (bxh)
- full-colour
– uitgave Noordoost.nl, Heerenveen

Bestel nu via www.noordoost.nl/mmatf (http://www.noordoost.nl/mmatf)

Verkoopprijs: 35,- euro. In de voorverkoop (tot 21 oktober 2018) 29,75 euro.

Nog geen reacties.

(advertentie)