Akkrum.net

Het IFKS-skûtsje De Reuzen zeilt komend seizoen niet meer voor het dorp Akkrum. Op 1 februari 2023 maakt schipper Andries Brouwer bekend welk dorp zijn nieuwe thuishaven zal zijn. ,,Reden is dat we meer binding met die nieuwe plek hebben.’’ In de reacties onder het Facebook-bericht wordt Goutum als meest waarschijnlijk genoemd.

De uit Akkrum afkomstige Andries Brouwer gaf vorig jaar nog aan dat het moeizaam was om vanuit het dorp steun voor zijn skûtsje te krijgen. Ook het IFKS-skûtsje van dorpsgenoot Sander Meeter en het SKS-skûtsje van zijn adviseur Pieter Meeter zeilen voor Akkrum. Alle drie skûtsjes vissen zo'n beetje in dezelfde vijver van sponsoren en donateurs.

Sinds 2019 is Andries Brouwer schipper op het skûtsje De Reuzen. Hij werd dat jaar direct kampioen in de kleine A-klasse van de IFKS en prolongeerde de titel vorig jaar. In zijn jonge jaren zeilde hij ook mee op het SKS-skûtsje van zijn adviseur Pieter Meeter. Hij probeerde het eerder al als schipper op de Oant Moarn van Jacob Huisman, maar dat was te vroeg, zo oordeelde hij toen.

Foto: De Reuzen

Nog geen reacties.

(advertentie)