Akkrum.net

Skûtsje De Reuzen blijft goed presteren in de kleine A-klasse van de IFKS. In de wedstrijd dinsdagmiddag op de Sleattemer Mar bij Sloten kwamen schipper Andries Brouwer en zijn bemanning opnieuw als eerste over de finish. Sander Meeter van de Vrienschap uit Akkrum maakte in de slotfase een mooie slag. Hij lag vierde en zeilde in de laatste slag als tweede over de finish.

Met name dank zij adviseur Pieter Meeter lukte het De Reuzen om direct al goed over de start te komen. De SKS-schipper was er erg scherp op om precies op het startschot over de meet te gaan. Vanaf begin tot eind zeilde Andries Brouwer op de eerste plaats.

De wedstrijd was voor Sander Meeter en zijn bemanning spannend. Na het startschot om 12.45 uur klonk een tweede geluidssein, die een algehele herstart aangaf. De wind schiftte van zuidwest naar west-zuidwest, waardoor de boeien moesten worden verplaatst. Ook was de kracht niet constant. Windkracht 3 met uitschieters naar de 4 en afzakkers naar de 2 waren op de Sleattemer Mar beide geen uitzondering.

De herstart pakt voor Sander Meeter en bemanning minder goed uit dan gewenst. Ze kozen er vervolgens voor om achter de andere teams langs te gaan en zo tempo te maken richting de startlijn. Eenmaal gestart maakt de schipper van de Vrienschap de keuze om bovenin te zeilen. Daarmee kreeg het skûtsje de vrije wind in de zeilen. Het schip loopt mooi vlot voor de wind en was in staat om een nette inhaalslag te maken. In de laatste slag van de wedstrijd koos Sander Meeter opnieuw voor de bovenwindse ton en dat pakt goed uit. Het team was bijzonder in zijn nopjes met de tweede plek.

Foto's: De Reuzen/Vriendschap

Voor de tweede achtereenvolgende dag de Friese vlag in top voor het skûtsje De Reuzen uit Akkrum.220816 IFKS Friesevlagintop DeReuzen

Nog geen reacties.

(advertentie)