Akkrum.net

Grote onrust ouders zwemles Leppehiem
Grote onrust ouders zwemles Leppehiem

De nieuwste coronamaatregelen hebben bij zwemschool De Badmeester in Mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum tot veel verontruste reacties van ouders geleid. Badmeester Hendrik Jan Nijdam, die door de week elke middag in Akkrum zwemles geeft, heeft daarom contact met de overkoepelde organisatie ENVOZ opgenomen. Voor de circa 190 leerlingen en hun ouders zijn nu heldere en hanteerbare regels opgesteld.De ouders van zwemschool De Badmeester moeten onderling afspreken wie van hen bij de lessen mag kijken en wie in de kleedkamer mogen zijn. Ze zijn daartoe in afzonderlijke app-groepen ingedeeld.

Vanaf zaterdag 6 november mogen namelijk maximaal twee ouders mee naar binnen om de verrichtingen van hun kinderen te volgen. Rond het zwembad zitten ze op stoelen op minstens twee meter afstand. Ook het aantal ouders in de kleedkamers is beperkt. Zo lang de overheid het voorschrijft, geldt ook in de zwemschool de mondkapjesplicht.

Extra bijkomstigheid is dat de zwemschool in zorgcentrum Leppehiem is gevestigd, waar voornamelijk tachtigplussers wonen, die extra kwetsbaar voor corona zijn. Een aantal van hen maakt ook gebruik van het kleine bad dat in het zorgcentrum is gevestigd. Om besmettingen te voorkomen, komen bezoekers van de zwemschool daarom via de zij-ingang. van het zorgcentrum. Met de directie van Leppehiem heeft Nijdam maandagochtend overleg over de enkele tientallen zwemmers, voor wie hij de lessen coördineert.

Badmeester Henk Jan Nijdam zegt de nieuwste maatregelen zo goed mogelijk te willen uitvoeren. Net als de ouders heeft hij moeite met de soms wispelturige wijze waarop de overheid de regels hanteert. Formeel zou hij alle bezoekers van zijn zwemschool nu op de qr-code moeten scannen. ,,Dat is nogal wat. Ik ben er niet voor opgeleid om als politieagent op te treden.’’ De brancheorganisatie adviseerde om het scannen van de qr-code eerst achterwege te laten. 

Zwemschool De Badmeester, die inmiddels tien jaar bestaat, is behoorlijk door de coronacrisis getroffen. Bij elke golf in de pandemie moest Nijdam tijdelijk de deuren sluiten. Hij heeft in totaal zeven maanden aan inkomsten gemist.

Bij de foto: Ouders zijn beperkt welkom bij de zwemlessen in Leppehiem. Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)