Akkrum.net

Juf Jitske Brouwer en haar topturnsters van gymnastiekvereniging Hercules.

Janna Kalsbeek is Nederlands kampioen op het onderdeel minitramp-valmat bij de C-jeugd geworden. De turnster haalde zaterdag 25 juni 2022 ook nog eens brons op het onderdeel airtrack. Ze leverde haar prestaties op de de Dutch Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Zes turners van de vereniging uit Aldeboarn, Akkrum en Nes deden aan de wedstrijden mee.

Bij de C-jeugd werd Lindy Folkertsma vierde op het minitramp-springtoestel, terwijl Sygrid van der Meer vijfde op dat onderdeel werd. Senna Blom eindigde als vierde op de airtrack. De andere turnsters zijn in de middenmoot geëindigd. ,,Dat is natuurlijk ook al een geweldige prestatie was, want we praten natuurlijk wel over een Nederlands Kampioenschap’’, aldus Kees Folkertsma van Hercules.

Het Nederlands Kampioenschap voor alle vormen van de turn- en gymsport was dit seizoen het hoogst haalbare voor de turners. Folkertsma: ,,Als er dan zes leden van de vereniging hieraan deel mogen nemen is fantastisch.’’ De turnsters werden begeleid door een mooie supportersschare.

Foto's: Gymnastiekvereniging Hercules

Goud en brons voor Janna KalsbeekAkkrum Gym Hercules NK goud brons Janna

Nog geen reacties.

(advertentie)