Akkrum.net

Het Gouwe Ouwe-team met Jorn Renema, Piet Menger en Wim Eelsingh.

Het zweet gutste de finalisten tijdens de finales van het Spikerslaan 2023 van het voorhoofd. Enerzijds door de spanning, anderzijds door de tropische temperaturen in de bomvolle feesttent. Ruim vijfhonderd deelnemers en hun fans waren vrijdagavond 23 juni 2023 present.

Bij de dames was team van It Bjinstap lichtelijk favoriet, aangezien zij vorig  jaar ook al op het podium stonden. Het drietal nam gedecideerd een voorsprong maar de dames van team FKL vochten zich knap terug in de wedstrijd. In een zinderende ontknoping wisten zij zich tijdens de laatste slagen te onderscheiden en haalden daarmee het kampioenschap binnen.

Bij de heren werd de finale gestreden tussen HUBO en Tusken de Greppels. Ze troffen daar de mannen van Tusken de Greppels. De troostfinales om de 3e en 4e plaats waren al evenzo spannend en waren daardoor een mooie opmaat voor de finales.

Tot aan de finale lieten de mannen van het HUBO-team zien waarom zij tot het klusteam van een doe-het-zelfzaak behoren. Overtuigend wonnen ze elke tussenronde en ook in de halve finale lieten zij geen spaan van de tegenstanders heel. De andere finalist was het team Tusken De Greppels. Een bijzonder team, want zij behoren inmiddels tot de categorie “Golden Oldies”. De mannen legden tijdens de allereerste editie in 1999 beslag op de eerste plaats en in 2016 waren zij voor de laatste keer de winnaars.

Op voorhand een gelijkwaardige strijd en in het begin van de finale was ook geen sprake van krachtsverschil. Richting de eindfase speelden de zenuwen het team van HUBO waarschijnlijk op, want Tusken de Greppels bleef ogenschijnlijk koel, waar HUBO steken liet vallen. Vandaar dat de laatste klap van Tusken de Greppels de beslissende bleek te zijn en het drietal zich eindelijk weer ons tot winnaar mocht kronen.

Dames
1. Team FKL: Femke Oenema, Karin van Huizen, Lisanne Biegel
2. It Bjinstap: Annette Mulder, Annelies de Ridder, Yvette Westerhof
3. Switch: Laura Nieman, Fienke Agema, Moetske Charalabidis
4. Op zijn Kop: Mariska Spaanderman, Christie Dijkstra, Susan Pater

HEREN
1e Tusken de Greppels: Wim Eelsingh, Jorn Renema, Piet Menger
2e HUBO: Thomas Haitsma, Jetse Durkstra, Jelmer Oenema
3e Tiempeal: Selwin Zijlstra, Auke Poortman, Blankenstijn
4e Team Geppie: Germ Postma, André Nutterts, Johan van der Sluis

Foto's: Akkrum/Nes Centraal

Team FKL met Femke Oenema, Karin van Huizen en Lisanne Biegel pakte de eerste prijs bij de dames230623 Akkrum Merke Spikerslaan teamFKLD1

 

Team Hubo met Thomas Haitsma, Jetse Durkstra en Jelmer Oenema eindigde bij de heren op de tweede plek.230623 Akkrum Merke Spikerslaan teamHubo H2

 

Een tweede plek voor het damesteam van It Bjinstap met Annette Mulder, Yvette Westerhof en Annelies de Ridder.230623 Akkrum Merke Spikerslaan teamItBjinstapD2

Nog geen reacties.

(advertentie)