Akkrum.net

Drie medailes voor Janna Kalsbeek uit Terherne

Op de Friese Kampioenschappen turnen toestelfinales in Drachten hebben de leden van Gymnastiekvereniging Hercules uit Akkrum/Aldeboarn een reeks medailles gehaald. Lindy Folkertsma uit Akkrum (junior F) pakte met haar oefening op de balk een gouden medaille. Ze miste met de oefening op de brug met een miniem verschil van 0,05 punt het podium.

Zeven turnsters hadden zich voor de kampioenschappen geplaatst. Vanwege blessures konden twee van hen niet meedoen. Moniek Wester (jeugd-H) uit Akkrum eindigde op de vloer en balk zeer verdienstelijk in de middenmoot van het sterk bezette deelnemersveld. Iris Elsinga uit Akkrum won in de categorie senior G goud op de brug.

Marijke Henning uit Aldeboarn (junior H) had zich op alle vier toestellen weten te plaatsen en pakte maar liefst drie medailles. Ze haalde zilver op de brug en op de sprong en brons op de vloer. Op de balk eindigde ze op een zevende plek.

Janna Kalsbeek uit Terherne flikte het in de categorie jeugd G opnieuw. Nadat ze vorige maand al Fries Kampioen op de meerkamp werd, pakte ze nu goud met haar oefening op de brug.

De turnsters van Gymnastiekvereniging Hercules onder leiding van juf Jitske Mulder sloten hiermee het seizoen geweldig af.

Op de foto’s de deelnemers Moniek Wester uit Akkrum, Janna Kalsbeek uit Terherne, Iris Elsinga uit Akkrum, Marijke Henning uit Aldeboarn en Lindy Folkertsma uit Akkrum.

Foto's: Gymnastiekvereniging Hercules

Van links naar rechts:Iris Elsinga, Lindy Folkertsma (beiden uit Akkrum en Marijke Henning uit Aldeboarn230710 Hercules FK.IrisEksingaAkkrum LindyFolkertsmaAkkrumenMarijkeHenningAldeboarn

Janna Kalsbeek uit Terherne (links) en Moniek Wester uit Akkrum230710 Hercules FK.JannaKalsbeekTerherne MoniekWesterAkkrum