Akkrum.net

Shorttrackster Rianne de Vries uit Akkrum is net gestopt met schaatsen. Met shorttracker Daan Breeuwsma woont ze in een boerderij aan de weg naar Aldeboarn. In een interview met Vincent Brongers van de website ActueelNieuws.org vertelt ze over het wel en wee na een actieve carrière.

“Ik ben net ex-topsporter, maar heb 11 jaar shorttrack gedaan. Als klein meisje ben ik begonnen als langebaanschaatser, ik wist niet eens dat shorttrack bestond en eigenlijk pas op mijn 18e ben ik overgestapt naar shorttrack. Daarna ging het heel snel, kwam ik in de nationale ploeg en mocht ik mee naar Europese kampioenschappen en WK en wereldbekers.

Dat schaatsen is je hobby, iets wat je heel leuk vind, en dat is dan eigenlijk niet per se een bewuste keuze. Op een gegeven moment moet je kiezen om voor een maatschappelijke carrière te gaan of te blijven topsporten en bij mij is het uiteindelijk topsport geworden. Het scheelt natuurlijk wel dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Doordat ik er niet naast hoefde te werken, kon ik maximaal rust pakken en er zo het maximale uit halen. Als ik dat niet had kunnen doen, dan was ik veel minder lang doorgegaan.

Nu ik wat meer vrije tijd en hopelijk wat meer energie heb, hoop ik wat meer bezig te kunnen gaan met de verbouwing van onze boerderij. Ik zit nog een beetje tussen topsporter zijn en geen topsporter zijn in en ben nog bezig alles op zijn plek zien te krijgen. Daarna ga ik op zoek naar werk, weer iets heel nieuws!”

Meer lezen? Het hele interview met Rianne de Vries is te lezen op deze link

Tekst en foto: Vincent Brongers/ActueelNieuws.org

Er is één reactie:

  • Mocht Rianne har ferfele, wy ha wol plak foar har yn it bestjoer fan Pleatselik Belang Akkrum - Nes. Lit mar efkes witte, do bist wolkom.

    Gewijzigd op maandag, 17 april 2023 16:24 door Alex J. de Haan.

(advertentie)