Akkrum.net

De Friese vlag in top: winst in Stavoren.

Na de moeizame start van zaterdag bij Hindeloopen ging de tweede IFKS-wedstrijd zondag op het IJsselmeer bij Stavoren voor Skûtsje De Reuzen uit Akkrum een stuk beter. Schipper Andries Brouwer en zijn bemanning eindigden als eerste.

Waar Brouwer gister nog een valse start maakte, ging hij nu goed van start. Bij de eerste boei kwamen De Reuzen als tweede om de boei.

De baan was een Olympische driehoek, waarbij Andries Brouwer direct de aanval inzetten. Dit pakte goed uit en bij de derde boeironding lagen De Reuzen op een eerste plek.

Vrij snel daarna legde de organisatie de finish erin. Nog een keer naar boven zeilen en daarna als eerste over de finish. Voor de regerend IFKS-kampioen in de kleine A-klasse geeft deze klinkende uitslag goede hoop.

Vriendschap op derde plek

Naast skûtsje De Reuzen zeilt ook ‘Vriendschap’ uit Akkrum mee. Schipper van het skûtsje is Sander Meeter, het jongere broertje van Pieter Meeter van de Eildert Sietez  het SKS-skûtsje van Akkrum.
Sander Meeter eindigde met zijn bemanning vandaag op een derde plaats. In eerste instantie zag het ernaar uit dat het een vierde plek zou worden, maar als gevolg van een protest tussen twee andere skûtsjes schoof de Vriendschap een plekje omhoog. Een resultaat waar de schipper en zijn bemanning ontzettend trots en blij mee zijn.

Foto's: Skûtsje De Reuzen/Vriendschap

220814 IFKS Stavoren Vriendschap derde

Nog geen reacties.

(advertentie)