Akkrum.net

Jonge dansers uit Akkrum kunnen straks op topsportniveau trainen en tegelijkertijd leren aan de Topsport Talentschool OSG Sevenwolden in Heerenveen. De samenwerking met dansschool Dansen in Friesland in Akkrum is een erkenning voor de topsportstatus van dansen, reageert Sherryl-Joy Cramer enthousiast.

Jonge dansers die hun sport op wedstrijdniveau beoefenen, kunnen vanaf komend schooljaar terecht In Heerenveen. Aanstormend talentkan dan het SportLifeStyle-onderwijsprogramma volgen, waarin leren en trainen worden gecombineerd. Een deel van de circa tweehonderd leerlingen danst al op topniveau. Het gros doet aan de Nederlandse kampioenschappen mee. Drie teams zouden in 2020 naar de Europese kampioenschappen, maar die gingen als gevolg van coronapandemie niet door.

Dansschoolhouder Cramer is in haar nopjes met de samenwerking. ,,Voor kinderen die intensief dansen en soms wel elf uren per week trainen, wordt het nu veel eenvoudiger om hun sport met school te combineren. Dansers die echt ambitieus zijn en bereid zijn om veel tijd in trainen en dansen te investeren, moeten daarvoor veel opzijzetten. Ik vind het fantastisch dat we elkaar daarin nu hebben gevonden”, aldus dansschoolhouder Cramer, die zegt dat dansen altijd ,,met het ene been in de cultuurwereld en het andere been in sportwereld gestaan’’.

,,De samenwerking voelt als een erkenning voor de danssport!”, aldus Cramer. Leerlingen van de dansschool in Akkrum worden in verschillende (academische) dansvormen breed opgeleid. ,,Op deze manier ontwikkelt een leerling niet één specifieke stijl, maar zorgt dit er ook voor dat de leerling een allround-danser wordt. We werken aan het talent van de leerling, zowel fysiek, mentaal als de persoonlijke groei.

De Heerenveense Topsport Talentschool heeft jarenlange ervaring in in het begeleiden van leerlingen, die intensief sporten. Met aanpassingen in het lesprogramma krijgen leerlingen de kans om school en sport te kunnen combineren. Gert de Boer van OSG Sevenwolden : ,,Onze Topsport Talentschool is de enige in Friesland met specifieke faciliteiten voor sporters. Heerenveen is goed bereikbaar is en dat maakt het voor de dansers van de dansschool in Akkrum een interessante optie om hier hun onderwijs te gaan volgen”.

Foto: Dansen in Friesland

Nog geen reacties.

(advertentie)