Akkrum.net

Ondanks een grote, meegereisde supporterschare kwam het eerste volleybaldamesteam van AVC’69 uit Akkrum donderdagavond tekort in kwartfinales van het Noordelijke bekertoernooi. De dames van De Bevers uit het Overijsselse Lemelerveld waren te sterk. In een bruisende sporthal vol Friese fans verloren de Akkrumer dames met 3-0.

Zo’n vijftig supporters reisden in een touringcar mee. Een unieke trip, aldus de organisatoren van de busreis. ,,Het was de eerste maar waarschijnlijk niet de laatste trip die we als supporters gaan maken.’’ Net voor de coronaperikelen stond ook al een busreis op het programma, maar die werd door de pandemiemaatregelen gecanceld. Nu deze gelegenheid zich voordeed, heeft een aantal leden hard gewerkt om een bus vol te krijgen om de dames aan te moedigen.

Na een reis van ruim vijf kwartier, waarin de stemming door de deejay van dienst alvast werd opgevoerd, begonnen de dames ietwat onwennig aan de wedstrijd. Myrthe de Boer moest vanwege andere verplichtingen verstek laten gaan. De dames uit Akkrum kwamen niet heel goed uit de startblokken en gaven mede door eigen fouten De Bevers de ruimte om uit te lopen. De ploeg uit Lemerveld trok de set vervolgens redelijk eenvoudig naar zich toe, 25-16. .

Na de tik uit de eerste set kwam coach Reynauld Kuipers met een truc uit de hoge hoed om aanvalster Sterre Popma voor aan het net te houden. Ook die stap leidde niet tot een positief resultaat. De tweede set leek daardoor een kopie van de eerste. De servicepass liet te wensen over, waardoor de aanval van AVC niet goed doorkwam. De Akkrumers verloren ook de tweede set, 25-17.

In de derde set ging het publiek uit Akkrum volop achter de eigen ploeg staan, wat in een unieke sfeer in de hal resulteerde. Zowel de schare fans als het team trokken alles uit de kast om toch de wedstrijd te naar zich toe te trekken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de dames uit Lemelerveld net iets te goed waren.

De teleurstelling maakte gelukkig al snel plaats voor een glimlach bij de dames. Een unieke sfeer en een onvergetelijke busreis, al was het niet zo ver, maakten het voor een ieder die mee was tot een onvergetelijke avond, één om niet snel te vergeten. AVC ‘69 staat in ieder geval in Lemelerveld en omstreken op de kaart.

Foto's: AVC '69

230224 Volleybal AVC69 DeBevers busreis trom230224 Volleybal AVC69 DeBevers busreis230224 Volleybal AVC69 DeBevers busreis2 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)