Akkrum.net

Voorzitter Tom Yntema van bridgeclub Akkrum overhandigt de Annemabeker aan de voorzitter Remko Dijkstra van de bridgeclub in Aldeboarn.

In de jaarlijkse strijd om de Annemabeker heeft bridgeclub Akkrum het dit jaar nipt van bridgeclub De Toer uit Aldeboarn verloren. Vanwege de coronapandemie werd de wedstrijd tussen beide dorpen, die al sinds 1958 wordt gehouden, voor het eerst sinds twee jaar weer gespeeld.

Zestien paren van beide clubs streden de hele dag in zalencentrum De Lantearne in Akkrum tegen elkaar in een A- en een B-lijn. Op het einde van de dag wonnen de bridgers van Aldeboarn in beide lijnen, zij het met een erg klein verschil. De Annemabeker 2023 ging dus naar de bridgeclub Aldeboarn. De geslaagde bridge-dag werd onderbroken met een gezamenlijke lunch in eetcafé Kromme Knilles.

De beker is vernoemd naar Johannes Annema, de grondlegger van beide bridgeclubs en docent Nederlands en Frans aan de ULO in Akkrum. Toen hij veel te vroeg stierf, werd besloten jaarlijks een wedstrijd te organiseren met als inzet de Annemabeker.

Bridge-les
De bridgeclubs uit Akkrum en Aldeboarn organiseren bridgelessen voor beginners. Veertien enthousiaste spelers zijn in januari gestart. Ze komen iedere woensdagavond in lokaal De Fermanje in Aldeboarn, waar ze les van Ingrid Dam en een aantal ervaren bridgers van beide clubs krijgen. ,,Met deze activiteiten willen we beide bridgeclubs versterken, zodat we nog vele jaren om de Annemabeker kunnen strijden.’’ Belangstellenden die willen leren bridgen, kunnen zich opgeven bij Ingrid Dam (0616-428816). Bij voldoende deelname wordt een nieuwe cursus opgestart.

 

Foto: Bridgeclub Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)