Akkrum.net

AWS Zeilkamp spetterend succes!
AWS Zeilkamp spetterend succes!
“Wat een positieve groep is dit!”, zegt Nyke. Ze is dit weekend samen met een aantal collega-studenten aan het werk geweest is tijdens het jaarlijkse AWS Eendracht jeugdzeilkamp. Voor de achtste keer organiseerde de Akkrumer Watersportvereniging Eendracht in nauwe samenwerking met de opleiding CIOS Watersport van het Friesland College deze jeugdactiviteit. Studenten leren het beste in realistische praktijksituaties, is het uitgangspunt van het ROC. En realistischer krijg je het niet: 32 echte kinderen, 8 echte instructeurs, 3 begeleiders en dit alles op een echt zeilkamp.

Examen
De algehele organisatie van het kamp was in handen van Nout en Jonah, beide tweedejaars. Bij wijze van examenopdracht voor het vak ‘organiseer een evenement’ hebben zij de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding op dit zeilkamp. “Het moeilijkste en het belangrijkste is de tijdsplanning. Boten moeten op tijd worden opgehaald en er moet voor de verschillende onderdelen voldoende tijd zijn voor de kinderen om te oefenen en te leren. Ik denk dat we daar wel tevreden over kunnen zijn”, blikt Nout terug op het weekend.

Leren leren leren
Voor een examen in het vak ‘projecten coördineren’ hebben derdejaars Nyke en Madelief, zich ingespannen om de oudere jeugdleden van AWS te interesseren voor de rol van instructeur. Ze hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan de voorbereiding. Dat startte afgelopen voorjaar met een inventarisatie bij de jeugd van 14, 15 en 16 jaar die de afgelopen jaren als deelnemer mee waren op het AWS Jeugdkamp. “Wij hebben in totaal zes instructeurs in opleiding begeleid bij het voorbereiden van lessen en tips gegeven van waar ze kunnen verbeteren”, zegt Madelief. Nyke is ook tevreden. “Het is zo tof om te zien hoe positief de instructeurs en de kinderen zijn. We hebben ook al plannen om hier voor komend voorjaar een vervolg aan te geven”. Zo leren de studenten hoe ze instructeurs kunnen leren wat er nodig is om jongere kinderen iets te leren.

Geslaagd
Of de studenten hun schoolopdrachten met een voldoende afsluiten is nog niet bekend. Daarvoor wordt door de examinatoren van het CIOS overlegd met Hans Tuinenga, lid van de jeugdcommissie van AWS, die als veldexaminator het weekend een oogje in het zeil hield. Voor de 32 kinderen en hun hulpouders, die bij toerbeurt hand en spandiensten verleenden, is er geen twijfel: geslaagd!

AWS Eendracht: plezier op en rond het water!
Wil jij ook meedoen aan de spetterende activiteiten van AWS Eendracht? 
Klik HIER (https://www.awseendracht.nl/lid-worden/) om je aan te melden als lid! Ben je al lid? 
Houd onze nieuwsbrief/ socials/ website in de gaten en schrijf je in voor een van onze activiteiten en maak het plezier mee! 

AWS is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die in een plezierige sfeer mee willen werken aan de organisatie van al dit moois. Klik HIER (https://www.awseendracht.nl/contact/) om je aan te melden als vrijwillger!

extraextra

Nog geen reacties.

(advertentie)