Akkrum.net

Voor het zeilweekend komend weekend in Terhorne zoekt watersportvereniging AWS Eendracht nog piraten in de leeftijd van 7 tot 17 jaar. Het jaarlijkse kamp wordt in kampeerboerderij Hettinga aan de Terkaplester Puollen gehouden.

Deelnemers maken op een leuke manier kennis met zeilen. Ze krijgen les in onder andere de Optimist, RS Veva, Valk en op de surfplank. Het hele weekend wordt begeleid door studenten van de sportlerarenopleiding CIOS in Heerenveen, die hulp ouders krijgen. De kosten zijn 70,- voor het gehele weekend en eventueel 25,- voor het huren van materiaal.

Bij elk kamp zijn er ongeveer vijftig kinderen. maar dat wordt helaas elk jaar minder omdat de waterport onder de jongeren minder in trek is. ,,Met dit soort kampen hopen we de watersport toch onder de aandacht van de jeugd te brengen en ze kennis te laten maken met het zeilen’’, vertelt organisator en CIOS-student Emil Oosterdijk, ,,Het kamp is natuurlijk niet alleen zeilen, maar we gaan ook hele leuke avondactiviteiten doen, zoals een speurtocht en avondzeilen.

Het zeilkamp is voor leden van AWS Eendracht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de site www.awseendracht.nl en lid worden. De watersportvereniging organiseert nog veel meer activiteiten dan zeillessen.

  • Voor meer informatie Emil Oosterdijk 0620-678465

Foto's:/video: AWS Eendracht

 2309 Akkrum AWS Jeugdzeilenweekend 42309 Akkrum AWS Jeugdzeilenweekend 6

 

Nog geen reacties.

(advertentie)