Akkrum.net

Weeronline: komend weekend negens en tienen!

De weermodellen laten er geen twijfel over bestaan: er komt wederom een periode met prachtig weer aan de komende tijd! Het weekend van vrijdag 20 tot en met 22 september aanstaande slaagt in bij Weeronline met alleen maar negens en tienen. De organisatoren zijn enthousiast: ,,Wat een fantastische omstandigheden om deel te nemen aan het jaarlijkse Jeugdzeilweekend van AWS Eendracht''.

Op vele niveaus leren

Al sinds jaar en dag organiseert de watersportvereniging het traditionele jeugdzeilweekend. Tijdens dit weekend wordt alles uit de kast getrokken om jonge zeilers (van 8 tot 18) kennis te laten maken met verschillende disciplines op het water. Kielbootzeilers, snelle zwaardboters, optimisten en surfers hebben samen de grootste lol. Het kamp staat onder leiding van studenten van CIOS-Watersport van Firda. Eén van hen doet praktijkexamen en bereidt in dat kader het weekend minutieus voor. De anderen vormen onderdeel van het team en geven les en begeleiden avondactiviteiten.

Hans Tuinenga, lid van de jeugdcommissie van AWS Eendracht, is sinds een aantal jaar ook begeleider namens de watersportvereniging. ,,Je ziet dat de studenten heel veel verantwoordelijkheid nemen en op een mooie manier oog hebben voor het welzijn van de kinderen. Het is zo mooi om op deze manier – met hulp van ouders en vrijwilligers – een plek te bieden waar op vele niveaus geleerd kan worden”, aldus een trotse Tuinenga, van wie zoon Jelmer ook van de partij zal zijn.

De kinderen die dat kunnen, varen zélf naar de locatie waar het kamp gehouden wordt. Voor afvaart luisteren ze aandachtig naar de instructie van de kampleiding (Foto's: AWS Eendracht)

Mooie verbinding via het water.

Ingeborg Posthuma, AWS Eendracht-lid en bovendien docent op Firda vult aan: “We werken met vrijwilligers en studenten. We werken samen met lokale bedrijven zoals zeilschool Pean. Tegen een kleine vergoeding worden bootjes en andere benodigdheden beschikbaar gesteld. Daardoor wordt de deelname aan een écht zeilkamp ook financieel voor een grotere groep kinderen mogelijk. Zo kunnen we via het water weer mooie verbindingen leggen”,

“Of er nu het zo mooi weer wordt, nog plekjes vrij zijn tijdens het AWS Eendracht Jeugdzeilweekend? Haha, ja hoor er kunnen altijd kinderen bij! Je kunt je aanmelden via https://www.awseendracht.nl/aws-jeugdzeilkamp/” aldus een lachende Posthuma.

Jeugdzeiler op archiefbeeld van AWS Eendracht.20240915 AWS Eendracht Jeugdzeiler op archiefbeeld 

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)