Akkrum.net

De promotie van het eerste herenteam naar de tweede divisie van de landelijke bond Nevobo is een unicum voor de volleybalvereniging AVC ’69 uit Akkrum. Ook het eerste damesteam is gepromoveerd. Met ingang van dit seizoen spelen de dames in de derde divisie. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen op zaterdag 17 september 2022 kregen de heren met 0-4 aan de broek. De dames wonnen overtuigend met 4-0.

Voor de heren zelf was de promotie deze winter een grote verrassing. Speelden ze afgelopen seizoen voor hun gevoel al op een hoog niveau, kregen ze van de Nevobo begin juni de gelegenheid een motivatiebrief te schrijven om hoger in te stromen. Wetend dat er meerdere kandidaten waren gevraagd, pakten de heren het voorstel met beide handen op. De kogel was snel door de kerk. Promotie naar de tweede divisie was een feit.

Trainer Richard Kumbangsila van het eerste herenteam van AVC ’69: “De speelstijl is niet meer te vergelijken toen ik zeven jaar geleden bij de vereniging begon. Na verjonging van de teamleden is het spel attractiever geworden. Verrassend, spectaculair, met persoonlijkheid en flair”.

,,AVC ’69 is een bloeiende vereniging, dat merk je aan alle kanten. Publiek dat altijd hartstochtelijk aanmoedigt, trouw komt kijken en iets wilt terugkrijgen voor de steun: passie, inzet en vechtlust. Wisselwerking tussen team en publiek is ook terug te vinden na afloop van de wedstrijd in de gezellige kantine, die vaak tot diep in de nacht duurt.’’

Voor het bestuur van AVC ’69 was de verrassing nog groter omdat dames 1 een soort gelijke promotie naar de derde divisie wachtte. Door de coronaregels van de Nevobo vond er in eerste instantie geen promotie of degradatie plaats, maar mocht er nog een plek vrij komen, dan zou dat op basis van de eindstand nog mogelijkheid zijn. De dames van AVC waren er dan ook op gebrand om zo hoog mogelijk te eindigen.

Uiteindelijk had het harde werken op de trainingen en het alles geven in de wedstrijden vorig seizoen geresulteerd in tweede plaats met maar vijf punten achterstand op de kampioen. Het wachten op het verlossende woord kon beginnen. Inmiddels was al duidelijk dat de nummer 1 was gepromoveerd en bleef bij de dames de hoop hoog gespannen. Toch duurde het nog even tot op 4 juli de aanvoerder werd gebeld met de vraag of er nog interesse was in de promotie. Hier hoefde ze geen seconde over na te denken of überhaupt te overleggen met het team. De dames wilden dit graag dat er meteen volmondig ja werd gezegd op deze vraag en hiermee was de promotie naar de derde divisie werkelijkheid geworden.

Foto: AVC '69

Nog geen reacties.

(advertentie)