Akkrum.net

De beide skûtsjes van Akkrum in de kleine A-klasse van de IFKS waren maandag op de Hegemer Mar ongenaakbaar. Met vier minuten voorsprong eindigde De Reuzen op een eerste plaats. Skûtsje Vriendschap van Sander Meeter werd tweede.

De wind was bij het inzeilen gunstig, maar zakte vlak voor de start iets af. Na de goede resultaten van gister voor De Reuzen was Andries Brouwer erop gebrand om weer goed te starten. Bij de start lagen er twee skûtsjes iets gunstiger, maar die bleken te vroeg over de startlijn waardoor De Reuzen goed weg waren.

Bij de eerste bovenboei gingen De Reuzen als derde om de boei. Na de boeironding konden de skûtsjes kiezen om een bakboord- of stuurboordslag te maken. Andries Brouwer koos voor de stuurboordslag. De manoeuvre pakte zo goed uit dat hij als eerste om de bovenste boei zeilde.
Die voorsprong hebben de Akkrumers daarna fors uitgebreid.

Timing
Timing is alles, constateerde schipper Sander Meeter avn het skûtsje Vriendschap. Op de op-en-del-baan konden de schippers onderin het veld kiezen welke van de twee boeien ze gaan ronden. Sander Meeter en bemanning van skûtsje Vriendschap hadden een vlotte start, waarbij zij op het juiste moment over de finishlijn gingen. Dat voordeel zorgde ervoor dat zij als tweede skûtsje de eerste bovenwindse ton konden ronden.

Gedurende de wedstrijd wist de schipper met zijn bemanning het tweede plekje te behouden. Na drie boeirondingen kwam de finishlijn erin en kon koers naar de finish worden gezet. Met een flinke afstand tussen Vriendschap en de andere schepen achter hen finishte het team vol trots als tweede.

Foto's:Skutsje De Reuzen/Vriendschap

Schipper Sander Meeter en bemanning van skûtsje Vriendschap zijn dolblij met hun tweede plek in Heeg. 20220815 IFKS Skutsje Vriendschap

Nog geen reacties.

(advertentie)