Akkrum.net

De meiden de DIF Large Formation zaterdag op het podium in Bottrop

De junioren van dansschool Dansen in Friesland (DIF) uit Akkrum hebben pinksterzondag een fantastische prestatie geleverd tijdens de voorronde van het Europees Kampioenschap in het Duitse Bottrop. Beide teams, zowel hiphop als jazz, hebben zich geplaatst voor de finale, die vandaag – pinkstermaandag – wordt gehouden. Ze strijden om de grote titel in een heel lastige categorie van hoog niveau.

Volgens de jury kunnen de dansers uit Akkrum op bepaalde punten nog winst behalen. ,,Daar zullen we vandaag nog goed voor trainen voordat we de finale ingaan’’, vertelt Sherryl-Joy Cramer van Dansen in Friesland, die met beide teams in Bottrop nog hard aan het werk is om de laatste punten op de i te zetten.

De jongsten mogen op pinkstermaandag voor het eerst het podium op en hun indrukwekkende choreografie aan het internationale publiek laten zien. Vandaag komen er nog meer fans vanuit Nederland naar de Duitsland. Cramer: ,,Het wordt voor ons een spannende dag vandaag.’’

De bus met de EK-dansers van Dansen in Friesland vertrok zondagochtend 6.00 uur richting Bottrop. Bij aankomst startten de junioren direct met hun voorbereiding op de wedstrijd. De jongsten konden even kort het vlakbij liggende attractiepark verkennen en moedigden daarna de andere teams aan. De fans van dansschool waren in grote getale meegekomen en lieten zich vanaf de tribune luidkeels horen.

Foto's:Dansen in Friesland

De jongste dansers van DIF Intensive zijn door naar de finales op de EK220606 Bottrop DanseninFriesland finale

Nog geen reacties.

(advertentie)