Akkrum.net

Team Niek Roorda, Edwin van der Pol, Sjors en Arjan Pijlman komt over de finish in Terherne.

Zeilteams uit Akkrum en Nes hebben zaterdag een flinke slag in de 33ste editie van de Brio Zeilmarathon geslagen. Het team van Niek Roorda uit Akkrum met Edwin van der Pol, Sjors en Arjan Pijlman won niet alleen de Polyvalk-klasse, maar ook het overall-klassement met een zeer snelle zeiltijd van 6 uur en 14 minuten.
In het algemeen klassement finishte team Baint Kramer uit Snikzwaag op zes minuten als tweede. Rienk de Jonge uit Nes met zijn team de Buffelaars eindigde als derde bij de Polyvalken.

Vanaf de start in de Polyvalk-klasse voerden team Niek Roorda uit Akkrum en team Baint Kramer uit Snikzwaag het veld aan. Ze wisten al snel een gat te slaan ten opzicht van de rest van het veld. Roorda en Kramer voerden onderling flink strijd, maar team Roorda-Pol-Pijlman wist fraai winnen.

Averij
Ondanks averij eindigden Ibrichje Engelsma, Fransiska Mast, Boukje Ratering en Rixt Smit uit Nes (H) in de vrouwencategorie van de UFO-klasse op een verdienstelijk vijfde plaats.
 
De prestigieuze Brio Zeilmarathon werd georganiseerd door watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. De route van het eendaagse zeilevenement voert maximaal 150 open zeilboten over een afstand van 60 kilometer door Zuidwest-Friesland. De deelnemers lagen zaterdagochtend om zeven uur al aan de start op de Snitsermar.De weersomstandigheden tijdens deze editie waren prima. Het was zonnig en er stond een stevige westenwind, kracht van 4 à 5 Beaufort, kortom, perfect zeilweer. Bovendien kenmerkte de 33ste editie zich door een spannende en sportieve strijd.
 

Foto: Jappie van der Pol, Sneek

Nog geen reacties.

(advertentie)