Akkrum.net

Jeroen Bosma loopt juichend naar Dennis Geertsma.

Met een supporterschare van minstens 125 man gaat de eerste selectie van Voetbalvereniging Akkrum komende zondag naar de finalewedstrijd voor promotie. De club maakt kans om opnieuw in de tweede klasse te spelen. Een dubbeldekker en twee bussen staan klaar om de Akkrumer fans naar de uitwedstrijd tegen het sterk spelende HOC uit Odoorn-Exloo te brengen.

De busreis naar de finalewedstrijd in Oosterwolde is voor de deelnemende supporters geheel gratis; na afloop worden op sportpark De Meine in Akkrum broodjes met een warme hap en salades geserveerd. De kosten van de bus een de broodjes met warme hap worden door een aantal sponsoren en de vereniging betaald, vertelt Michel Geertsma, die voorzitter van de sponsorcommissie is en komende zondag ook als keeper onder de lat staat. Hij schat de kansen van het eerste van Akkrum redelijk positief in.

------

Na 26 jaar weer kans op voetbal in tweede klasse

------

,,It wurdt wol wer ris tiid om mei Akkrum yn de twadde klasse te spyljen. Wy sitte der no ekstreem tichteby’’, vertelt Geertsma. Zijn trainer Hennie Overdiep waarschuwde al voor het snellere spel in de tweede klasse, mogelijkheden zijn er wel. Nadeel is dat de Akkrumer selectie met dertien, veertien voetballers niet heel breed is. ,,De wedstryd fan kommende snein wurdt dreech. Wy steane tsjinoer in goeie ploech.’’ HOC eindigde dit seizoen als tweede in de derde klasse C, Akkrum op dezelfde plek in de derde klasse A.

De supporters die zondag meegaan, zijn al druk met de voorbereidingen. De oproep om kleding in de clubkleuren rood en zwart te dragen, wordt al opgevolgd, hoorde Michel Geertsma. Ook zijn mensen in de weer met het maken van spandoeken en worden fakkels aangeschaft om de feestvreugde te vergroten. Onder de toeschouwers bevinden zich komende zondag ook trouwe supporters als Fokke Schouwstra, die 26 jaar geleden als trainer van de ploeg een jaartje tweede klasse meedraaide, en oud-topvoetballers als Frits Biegel, Hennie Overdiep , Mark Goerres en Sietze Eelsingh.

Mee naar Oosterwolde a.s. zondag? Dat kan! De bus is gratis.Vol=vol! Meld je aan via Egbert Rorije (06 13 93 56 88) of Michel Geertsma (06 15 64 49 82).
Vertrek: 11:45 uur vanaf Sportpark De Meine in Akkrum.
Terug: 17.:30 uur vanuit Oosterwolde.

Foto boven: Voetbalvereniging Akkrum

Keeper Michel Geertsma ziet kansen voor Akkrum in de tweede klasse. (Foto: Hippe Kiek Fotografie by Sjoeke)Keeper Michel Geertsma van Voetbalvereniging Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)