Akkrum.net

Keeper Michel Geertsma ontbrak in Jubbega vanwege vakantie in Turkije.

,,Een gehavend Akkrum ging zondag in de beker kansloos ten onder tegen Jubbega. De 15-jarige Rimmer van der Heide was een lichtpunt bij de thuisclub.’’ Aldus de Leeuwarder Courant over de bekerwedstrijd zaterdag in Jubbega. In het verslag wordt uitgebreid ingegaan op de malaisse, waarmee het vlaggenschip van Voetbalvereniging Akkrum zeker tot de jaarwissel mee heeft te maken.

Voor de bekerwedstrijd kreeg Akkrum niet meer dan zes speler op de been. Blessures en vakanties (Michel Geertsma bakte bruin in Turkije) waren de oorzaak. Voorzitter Egbert Rorije van de voetbalclub reageerde somber gestemd naar de verslaggever toe. ,,Dat Michel niet meedoet, scheelt een flinke slok op een borrel. De rest heeft aan de enkels, knieschijven, knieën en ga maar zo door. Het zijn hier allemaal kneuzen.” Rorije maakte van de nood een deugd en gaf topscorer Emile Vis, aanvaller Dennis Geertsma en laatste man IJsbrand Dijkstra opdracht de bar te bemannen. ,,Doen ze toch nog wat nuttigs.”

Kommer en kwel alom dus bij Akkrum, aldus de LC. Op het veld zat het ook niet mee, want de mannen van trainer Wiebren Kerkhof keken met de rust al tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Na de thee maakte Van der Heide, het supertalent van Akkrum, zijn opwachting. Van der Heide speelt bij de jeugd onder 17 op het middenveld. Kerkhof posteerde de fors uit de kluiten gewassen jongeling in de spits.

Het clubtalent had een dag eerder een helft in de jeugd onder 17 tegen Jubbega gespeeld. Het werd een 7-0 overwinning. ,,Ik scoorde ook nog.’’ Bij de grote mannen zat dat er net niet in. Wel zorgde hij er met een knappe voorzet voor dat Sven Goerres – na de 0-5 door Steg – voor de eretreffer kon zorgen. Daan Brander schoot in de slotfase de eindstand op het scorebord. Kerkhof: ,,Het is met vier spelers uit de jeugd, twee van het derde en een uit het vierde behelpen. Tot de winter is het puntjes sprokkelen. Daarna gaan we voor een periodetitel en misschien promotie naar de tweede klasse. Akkrum is een leuke club met goede jongens.”

Meer op deze link.

Foto: Voetbalvereniging Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)