Akkrum.net

De krappe wateren rond Earnewâld hebben voor het skûtsje van Akkrum dinsdag een dertiende plaats opgeleverd. Voor schipper Pieter Meeter en zijn bemanning was dat een teleurstelling, vooral omdat ze hun uiterste best doen om voor in het wedstrijdveld te komen. Op het ruime water bij Terherne hopen ze woensdag meer kansen te krijgen om voorin te eindigen.

De wedstrijd in Earnewâld begon vanwege de windrichting opnieuw met een sleepstart. Alle skûtsjes worden dan achter een sleepboot aan het wedstrijdveld in getrokken. Die start verliep niet vlekkeloos, zodat de wedstrijd uiteindelijk een uur later dan gepland begon.

Akkrum maakte op de Sânemar een extra slag, die niet helemaal goed uitpakte. Daardoor waren Pieter Meeter en zijn bemanning hun vierde startplek direct in het begin van de wedstrijd al kwijt. In de Folkertsleat lukte het evenmin om de concurrenten voorbij te zeilen, maar bij de uitgang van de Ulekrite lag het skûtsje van Akkrum nog op een respectabele zesde plek.

Het tweede rondje over de Sânemar en door de Folkertsleat liep weer niet helemaal lekker. Een aantal skûtsjes zeilde voorbij en vanaf toen kwam het veld steeds verder uit elkaar te liggen. De aansluiting op de eerste groep werd moeilijk. Pieter Meeter en zijn mannen belandden op een elfde plek. Omdat de Akkrumers als vierde gestart waren, moesten ze bij de finish ook doorzeilen. Ze gingen uiteindelijk als dertiende over de meet.

Foto: Promofotos.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)