Akkrum.net

Een warme, zonovergoten dag met een temperatuur van 28 graden leverde voor met name de jeugd veel vertier op en rond het water in Akkrum en Nes op. Voor veel mensen was het te warm – ze zochten de schaduw op -, anderen genoten volop. Ze waren er allemaal: onaanbidders, jeugdzeilers en schaduwzoekers.

Jeugdzeilers van watersportvereniging AWS Eendracht hadden de mooiste opdracht van de dag. In het water van de Swaaikom mochten ze hun Optimist vervolgens om laten slaan. De deelnemers stonden te dringen om vanaf de steiger het water in te mogen. Met zwemvest aan belandden ze in het water en mochten de omgeslagen boot – onder begeleiding - weer overeind helpen.

Op andere plekken in Akkrum en Nes werd volop gezwommen. Op de locatie van Slingeraap aan de Boarnswâl was een groep kinderen aan het zwemmen en zonnebaden. Ze vermaakten zich opperbest op hun privéstrandje, op gezette tijden doken ze in het verkoelende water en genoten op hun baddoek van de zon genoten.

Zwemverbod

In het water van de passantenhaven bij het evenemententerrein mag tijdens de Akkrumer Merke niet worden gezwommen. De gemeentelijke vergunning maakt dat de Merkecommissie daartoe heeft besloten. Reden is dat de veiligheid van de bezoekers van de activiteiten in de feesttent moet worden gewaarborgd. Rond de jachthaven zijn bouwhekken geplaatst.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

240626 Akkrum Boarnswâl zwemmen 2 1000240626 Akkrum Boarnswâl zwemmen 1000

240626 Akkrum Swaaikom jeugdzeilen AWS Optimist omslaan 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)